Det er ikke lenge siden Twitter introduserte oss for appen Periscope som lar deg live-streame hendelser, for så å laste opp sendingen i sosiale medier. Appen har slått an verden over, og Nortura ser ut til å være den første store norske aktøren på banen.

Med skinke som last og traktor som fremkomstmiddel tok Nortura turen fra Tynset i Hedmark til mat- og musikkfestivalen Pinik i Parken, i Oslo. Reisen foregikk i tre dager, og publikum kunne følge det hele live. Hensikten var å promotere den langtidsmodnede skinken som har fått navnet Ekte Tynset, både i Norge og utenlands. Det er PR-byrået Trigger som står bak kampanjen som til slutt endte opp med 11 661 seere fra hele verden, på Periscope.

- Grunnidéen var å lage en slags skinketurné for å promotere produktet. Det skulle være i ekte Tynsetstil og det skulle matche modningstiden til skinken. Derfor oppsto ideen om å bruke en traktor som vi fant ut at passet i et sakte tv-format, forteller Erlend Ryvold i Trigger, til Kampanje.

Men beslutningen om å bruke Periscope som kanal kom senere i prosessen, da appen kom omtrent samtidig som Triggers idé om sakte-tv. Hos Nortura var det få som hadde fått med seg at kanalen eksisterte.

 - Da Trigger kom med ideen hadde ikke så mange av oss hørt om Periscope, men nå har vi sett mer og mer av det. Før vi bestemte oss måtte vi ta noen runder internt, men vi tenkte det var en morsom idé og ble veldig fornøyd med resultatet. Ettersom vi jobber med å eksportere vårt langtidsmodnede fenalår, var dette også en mulighet til å nå utenfor landegrensene. Det kan godt være vi bruker denne kanalen igjen, sier PR-rådgiver i Nortura, Marthine Petersen, til Kampanje.

For både byrå og kunde ble minutt for minutt-sendingen en større suksess enn de hadde turt å håpe på.

- Da Periscope dukket opp så vi på det som en spennende plattform for sakte-tv-konseptet, men vi forventet ikke at så mange kom til å få det med seg. Nortura var likevel sporty og ble med på å prøve det ut. Det er vi glade for, sier Erlend Ryvold.