Fredag morgen blir det kjent at Schibsted overtar de siste 9,9 prosentene av Finn.no. Overtagelsen skjer ved at Polaris Media selger aksjene til Schibsted.  Transaksjonen priser aksjeposten til 2,5 milliarder kroner. 

- Vi er fornøyde med å ha nådd denne avtalen med Polaris, som sikrer fullt eierskap og kontroll over Finn. Dette er et nytt skritt mot å forenkle Schibsteds struktur og frigjøre selskapets fulle potensial, etter salget av våre nyhetsmedieoperasjoner til Tinius-stiftelsen som ble annonsert i desember i fjor, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund i en melding. 

Les også: Planlegger å dele Schibsted i to - Stiftelsen Tinius vil kjøpe nyhetsmediene

Polaris Media har vært en minoritetsaksjonær i Finn.no siden 2000. Den gang var investeringen på kun fem millioner kroner.

- Dette tar vår opprinnelige investering i 2000 til et nytt nivå der våre aksjer byttes mot aksjer i Schibsted for en total vederlag på 2,5 milliarder kroner, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polars Media.

Koch mener vrdiutviklingen i Finn.no har vært sterk. 

- Investeringen har gitt oss som minoritetsaksjonær god finansiell avkastning. I løpet av vår eiertid har vi mottatt totalt omtrent 970 millioner kroner i utbytter og vederlag for nedsalg fra en eierandel på 11,36 prosent til 9,99 prosent, forteller Koch. 

Dagens transaksjon gjennomføres ved at Polaris Media tegner seg for B-aksjer i Schibsted gjennom en rettet emisjon. Dermed fortsetter Polaris Media som en indirekte eier av Finn.no, men nå som aksjonær i det nye børsnoterte rubrikkselskapet som opererer i hele Norden. 

Konsernsjefen i Polaris Media er fornøyd med at Polaris Media nå blir aksjonær i Schibsted.

- Schibsted, som er et børsnotert selskap med mange av de samme egenskapene som Finn, gjør det mulig for oss å fortsette vår eksponering mot sektoren samtidig som likviditeten i vår aksjebeholdning forbedres til en rettferdig pris som styrker Polaris’ finansielle kapasitet, sier Koch. 

Fredag morgen la Schibsted frem sine regnskapstall for årets første kvartal og de viser at de nordiske rubrikkselskapene til sammen fikk et overskudd på 411 millionerk roner. Det var ned to prosent sammenlignet med tilvarende resultat i 2023 på 420 millioner kroner.

Les også:  Schibsted-underskudd på 216 millioner kroner