Torsdag var det duket for Petter Northugs NM-comeback på NRK. Northug la egentlig opp i 2018, men gikk i går lagsprintfinaler for Strindheim sammen med sin bror Even Northug.

Etter å ha vært gjennom en kvalifisering var det klokken 18 klart for finaler for både kvinner og menn. På kvinnesiden var det Maria Hartz Melling og Kristine Stavås Skistad som stakk av med NM-tittelen.

På herresiden var det ikke overraskende Johannes Høsflot Klæbo og Didrik Tønseth som tok gullet.

Noe overraskende var imidlertid comebacket til Petter Northug. Han leverte meget gode etapper og ble under sendingen hyllet av sin tidligere landslgskollega Martin Johnsrud Sundby.

- Det var helt utrolig den siste etappen der. Han har et hode som ingen andre har, selv ikke Johannes Høsflot Klæbo, sa Johnsrud Sundby på NRK.

Og NM-comebacket skal ha skapt ekstra interesse også blant seerne. I snitt fulgte 203.000 seere sendingen fra NM, mens toppen ble nådd mot slutten av sendingen med 275.000 seere.

- Det blir ekstra interesse for rennet når Northug gjør comeback i tradisjonelt langrenn på dette nivået. Mange var nok nysgjerrige på om Northug kunne bite fra seg i et NM, og det fikk de jo også svar på, sier Sindre Murtnes, vintersportssjef i NRK, til Kampanje.