Forfatter, spaltist og samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali går ut med sterke anklager mot komiker og medieprofil Atle Antonsen. I et innlegg Ali har lagt ut på sin Facebook-side skriver Ali at hun har gått til det skritt å politianmelde komikeren for det hun opplevde som hatefulle ytringer og rasisme etter en hendelse på et utested. Hun omtaler på sin Facebook-side episoden både som skremmende og ubehagelig og at Antonsen fremstod som aggressiv.

Politiadvokat Marianne Aune i Oslo politidistrikt bekrefter overfor TV 2 at de har mottatt en anmeldelse i forbindelse med en hendelse på Bar Boca i Oslo 23. oktober.

- Politiet kan ikke bekrefte hvem som er anmeldt. Fornærmede i saken har avgitt forklaring, og saken er kodet som hatefulle ytringer og hensynsløs atferd, sier politiadvokat Marianne Aune i Oslo politidistrikt tilTV 2.

Dermed vil en eventuell sak falle inn under den samme lovparagrafen som Bernt Hulsker nylig ble dømt for.

Les også: Bernt Hulsker dømt til 18 dagers betinget fengsel

Kampanje har forsøkt å komme i kontakt med Atle Antonsen som for tiden leder programmet «Kongen befaler» på TVNorge og Discovery og «Misjonen» som sendes på radiokanalen P4. Manager Lisbeth Wiberg Olsen i Backstage Management&Produksjon viderebringer følgende kommentar fra Antonsen til Kampanje.

- Dette er en trist og ubehagelig sak, men siden det foreligger en politianmeldelse så vil det være uryddig av meg å kommentere noe rundt dette akkurat nå. Håper på forståelse for det, skriver Antonsen.

Jirde anklager i innlegget Antonsen for å ha fysisk tatt tak i henne og skriver at hendelsen har etterlatt henne i sjokk. Nærmere 5.000 har reagert på innlegget som samfunnsdebattanten har lagt ut som et åpent og offentlig innlegg på sin Facebook-side.

Flere riksmedier har også gjengitt store deler av innlegget tirsdag ettermiddag der Antonsen angivelig skal ha sagt til Ali at «du er for mørkhudet til å være her.»

Til TV 2 sier politiet at saken er blitt etterforsket uten at det så langt har blitt tatt ut en tiltale.

- Politiet har avhørt mistenkte i saken og vitner som var til stede ved hendelsen. Utover dette ønsker vi ikke per nå å gå nærmere inn på konkrete etterforskningsskritt. Saken er ferdig etterforsket og ligger til påtalevurdering, sier Aune.

Kampanje har også forsøkt å komme i kontakt med Sumaya Jirde Ali.