Kommende søndag skal Bernt Hulsker snakke ut i TV 2-programmet «Vårt lille land» om hendelsen som fikk han domfelt for hatefulle ytringer og hensynsløs adferd i Oslo tingrett tidligere denn måneden. Det var Dagbladet som først omtalte programmet.

Hulsker har tidligere vært tilknyttet VGTV og hatt programlederjobb på TV3, men han forsvant fra offentligheten etter et julebord i VGTV der han skal ha kalt en dørvakt «jævla neger».

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 bekrefter overfor Kampanje at journalist og programleder i «Vårt lille land» Tonje Steinsland har sikret seg et eksklusivt intervju med Hulsker. Hun vil imidlertid ikke gå inn på detaljer i intervjuet.

- Vi kommer ikke til å si noe om innholdet i intervjuet vi publiserer før vi har fortalt om det selv, sier Solbrække.

Det var TV 2 som først omtalte hendelsesforløpet på karaokebaren Syng Mer i Oslo og det var også TV 2 som hadde det første intervjuet med dørvakten som anmeldte Hulsker.

- Vi skal selvfølgelig belyse saken fra begge sider, sier Solbrække.

- Ble intervjuet gjort før eller etter dommen falt?

- Både og.

- Hvorfor er det redaksjonelt interessant å snakke med Bernt Hulsker nå?

- Det var i utgangspunktet TV 2 som avslørte og belyste saken først. Vi har senere fulgt saken via retten, men det er én stemme ingen har hørt, og det er Hulsker selv. Det er interessant for å få hele bildet og for å høre om hvordan Hulsker selv reflekterer rundt dette.

Les mer: Bernt Hulsker dømt til 18 dagers betinget fengsel