Natt til torsdag norsk tid gikk russiske styrker inn i Ukraina, og ifølge flere internasjonale medier kunne man flere steder i Ukraina høre bombene falle. Viaplay-eier Nent (Nordic Entertainment Group) forteller til Kampanje at de følger med på utviklingen av Ukraina- og Russland-krisen. Nent skal etter planen sende verdenscupavslutning i langrenn og hopprenn som er lagt til den russiske byen Tjumen i midten av mars. Samme helg skal hoppkvinnene ha verdenscuprenn i russiske Nizjinj Tagil. Nent har TV-rettigheter på begge rennene som etter planen skal gå av stabelen helgen 18. til 20. mars.

Sportssjef i Nent, Kristian Oma, sier at de foreløpig følger det internasjonale skiforbundets løpende meldinger.

- Foreløpig tenker vi at vi skal følge FIS sine vurderinger, og det er jo også mulig at denne helgen flyttes fra Russland. Men vi har ennå litt tid og vurderer dette fortløpende, sier Oma til Kampanje. 

Han forteller videre at det har kommet kommentarer internt fra reporterne og fotografene som er satt opp til Russland-reisene.

- Det har også kommet noen betenkeligheter fra dem som er satt opp til å reise, og vi kommer ikke til å presse noen inn i en situasjon som føles utrygg eller ubehagelig, sier Oma.

Vil flytte arrangementet
President i Norges skiforbund, Erik Røste, har sagt til NTB at han har bedt Det internasjonale skiforbundet (FIS) ta en vurdering rundt gjennomføringen av verdenscupavslutningen i langrenn i russiske Tjumen.

- Det har skjedd veldig raskt, og det er jo en dramatisk utvikling i natt. Jeg sendte derfor mail til FIS i dag tidlig hvor jeg har bedt om at det må tas en rask avgjørelse, sier Røste til NTB.

- Nå har de gått til angrep. Nå har Russland invadert Ukraina. Da er vi over i en helt ny situasjon, fortsetter han.

Sportssjef I Nent:

Kristian Oma i Nordic Entertainment Group og strømmetjenesten i Viaplay skal etter planen sende verdenscupavslutningen i hopp og langerenn i midten av mars fra Russland.