Sofia Helin og Tobias Santelmann spiller kronprinsesse Märtha og kronprins Olav i serien, som er satt til krigens dager – og har vakt atskillig oppsikt her hjemme.

Serien vant i konkurranse med britiske «Des», sørkoreanske «It's Okay to Not Be Okay» og brasilianske «Todas As Mulheres do Mundo (All the Women in the World)», som også var nominert.

Vinnerne ble kunngjort på en seremoni i New York mandag. Ifølge NRK dedikerte serieskaper Alexander Eik prisen til kronprinsesse Märtha.

– Dette er helt fantastisk. Hvem skulle tro dette da vi sto og frøs rumpa av oss på settet. Vi har jobbet med Atlantic Crossing i ni år fra vi begynte til vi var ferdige, så det føles utrolig godt å få denne prisen, sier Eik til NRK.

Serien har hatt gode seertall her hjemme – og også ute der den har blitt vist, blant annet i USA, i regi av PBS og Amazon Prime.

Her hjemme har «Atlantic Crossing» også vært midtpunkt for diskusjoner som handler om TV-serier og filmer som tar utgangspunkt i ekte personer og historiske fakta, men som blander dette med dramaturgiske grep og oppdiktede elementer.

Nylig vant serien juryens spesialpris under Golden Bird Prize-utdelingen i den sørkoreanske hovedstaden Seoul.

– For oss er det viktigste at historiene våre berører og når ut til publikum. Når man i tillegg opplever anerkjennelse fra bransjen, kan man ikke ønske seg mer, sa serieskaper Eik da.

Les også: Totalslaktet av historiker i Kringkastingsrådet: - NRKs troverdighet står på spill