TVNorge-eier Discovery samler alle driftsfunksjonene i Sverige, Danmark, Norge og Finland i én nordisk organisasjon. Det opplyser selskapet i en pressemelding i dag.

Svenske Nicklas Norrby blir leder i det nye, nordiske selskapet. De nasjonale ledergruppene oppløses, og selskapet vil ikke lenger ha toppledere i hvert land.

Nicklas Norrby kom fra TV4 til Discovery i 2017. Han var da salgsdirektør, før han tok over ledelsen for den svenske virksomheten i juni 2019.

Gir seg som norsk sjef
Samtidig med meldingen om dagens restrukturering, har kolleger i Discovery Norge fått meldingen om at Tine Austvoll Jensen forlater Discovery Norge etter fem år i selskapet.

Les også: Ny TVNorge-sjef: - Jeg er verken mann eller nikkedukke

Hun tok over som norsk sjef etter Harald Strømme i 2017. At hun nå forlater selskapet, skyldes at hun har sikret seg en ny job og skjer uavhengig av den pågående omorganiseringen, ifølge pressemeldingen. 

- Den muligheten jeg har fått er en av veldig få som kunne få meg vekk fra Discovery, og timingen er tilfeldig. Endringene som gjøres i Discovery skjer helt uavhengig av mitt jobbskifte, og er helt riktige for selskapet. Discovery kommer til å fortsette å satse tungt på lokalt innhold og lokale rettigheter i Norge, men mediehus som vil lykkes i fremtiden er også avhengige av å kunne skalere både digitale produkter og innhold. Det er det selskapet rigger seg for nå, sier Tine Austvoll Jensen i en pressemelding.

Hun vil ikke gå ut med hvor hun skal begynne å jobbe nå. 
 
- Jeg har hatt fem fantastiske år i Discovery. Medieverdenen er i rask endring, og det har vært veldig interessant å få være med å lede denne endringen, både på norsk og nordisk nivå. Hvis jeg skal trekke fram noe jeg er spesielt stolt over å ha bidratt til, er det posisjoneringen av Discovery innen sportsrettighetsverdenen, med OL og Eliteserien, og utviklingen av Dplay som den raskest voksende strømmetjenesten i Norden, fortsetter hun.

Også Discoverys danske toppsjef, Christian Kemp, forlater TV-konsernet etter syv år i direktørstolen. Leah Hooper, som har vært leder for Discovery i Finland og som har hatt en Nordic Strategy-rolle, vil lede Discoverys digitale vekststrategi i den nye selskapsstrukturen, i rollen som SVP Direct-to-Consumer Growth & Strategy, International.

Skoland rykker opp
Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland rykker opp i Discovery-systemet og blir Senior Vice President Communications for Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA). Han får dermed det øverste ansvaret for Discoverys kommunikasjon i EMEA-regionen. Samtidig får Skoland også ansvaret for å koordinere det norske Discovery-kontoret, som operativ leder og ansvarlig redaktør.

- Skjer det en nedbemanning i forbindelse med denne omstruktureringen?

- De eneste rollene som forsvinner er administrerende direktør-rollene i hvert av de nordiske landene, sier han til Kampanje.

- Kan du utelukke at det vil skje andre nedbemanninger?

- Vi jobber i en bransje med konstant endring, så vi kan aldri utelukke det, men de rollene som forsvinner nå er administrerende direktør-rollene, så må vi finne en ny struktur, og så får vi se hvordan det blir.

Blir ansvarlig redaktør:

Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland blir Senior Vice President Communications for Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA). Han får også ansvaret for å koordinere det norske Discovery-kontoret, som operativ leder og ansvarlig redaktør. Foto: Ingerid Medhus

Fire norske i ledergruppen
Den nye nordiske ledergruppen består av Nicklas Norrby (GM), Eivind Landsverk (innhold), Sanny Ekstrrand (strategi og operasjon), Kasper Kryger (annonsesalg), Lina Friman (planlegging), Franca Rossander (partnerskap), Rebecca Rørmark (markedsføring), Christian Sonnefeld (juridisk), Jos Dijkstra (finans), Espen Skoland (kommunikasjon), Winta Negassi (personal) og Elina Valtia (koordinator for Finland).

Fire av dem - Landsverk, Skoland, Rørmark og Negassi - er norske.

Nicklas Norrby vil rapportere til GM UK & Nordics, James Gibbons, og Norden blir en del av Discoverys nye EMEA-organisasjon, ledet av Kasia Kieli.

- Jeg er veldig glad for at Nicklas blir en del av det utvidede EMEA-teamet. Ved å kombinere kunnskap og utnytte vår skaleringskraft, vil vi ha mulighet til å operere med større hastighet og fokusere på framtidige forretningsmuligheter i hele EMEA-regionen, sier EMEA-sjef Kasia Kieli i meldingen.

Forrige uke ble det kjent at Discovery planlegger å kutte 17 stillinger i Norge.

Les mer: Tillitsvalgte ut mot Discovery-kutt: - Mister verdifull kompetanse