Telias kommunikasjonsdirektør Henning Lunde mener det er feil at de krever å betale 20 prosent mindre enn andre distributører for TV 2s innhold, slik administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes, hevder i et åpent brev til Get sine kunder.

- TV 2-sjef Olav T. Sandnes bør gjøre to ting. For det første holde seg til sannheten når han uttaler seg om forhandlingene med oss. For det andre,  trekke kravet om den vanvittige prisøkningen og heller la seerne få tilbake TV2, sier Lunde til Kampanje.

Det er snart to uker siden det ble brudd i forhandlingene mellom TV 2 og Get-eier Telia. Det har medført at TV 2s kanaler gikk i svart for rundt 500.000 Get-kunder, noe som tilsvarer rundt én million seere.

- Blankt avvist
I det åpne brevet, som også er publisert på Kampanje, skriver Sandnes at «Telia/Get betaler veldig mye mindre enn alle de andre som selger TV-pakker», og det til tross for at «prisen ut til deg som kunde ikke er noe lavere enn hos de andre distributørene».

- Vi har hele veien vært åpen om at Get kom til forhandlingsbordet og ønsket å betale mindre enn det de betaler i dag, når de allerede betaler vesentlig mindre enn markedet, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til Kampanje.

Ifølge TV 2-direktøren var utgangspunktet for forhandlingene «enda verre».

- Men de står fortsatt på at de ønsker å betale langt unna under markedspris, sier Willand.

Det kunne ikke vært mer feil, hevder Henning Lunde i Telia.

- Det var jo TV 2 som kom til oss med et krav om at vi måtte betale et tresifret millionbeløp mer enn det vi betaler i dag. Det har vi selvfølgelig blankt avvist. Våre kunder er i stor grad sameier og borettslag over hele landet. Det er jo helt uhørt at de skal få en mye høyere regning enn hva de i dag betaler for TV 2, og det uten at TV 2 utvider tilbudet sitt. 

Krangler om dokumentasjon
Lunde hevder også at Telia har bedt om dokumentasjon på at de betaler under snittet i markedet, uten å ha fått det. Dette avviser Willand. Hun vil ikke gå ut offentlig med hva snittprisen i markedet er.

- Dette har Telia fått dokumentert flere ganger, men det kan åpenbart ikke deles offentlig. Telia/Get beskyldte oss i en tidligere sak for å bryte konfidensialiteten i forhandlingene, fordi vi fortalte noe så enkelt som at alt vi ba om var å gi kundene tilbake innholdet de betaler for i seks måneder, mens vi forhandler videre. Da bør det være ganske åpenbart hvorfor vi ikke kan gi ut disse detaljene, sier hun.

- Hva ønsker dere å oppnå med å gå ut til kundene til Get på denne måten?

- I går hadde vi et siste helhjertet forsøk på å komme til enighet, slik at Get kunne skru på signalet mens vi forhandlet videre på bakrommet. Det ønsket ikke Get. Deres strategi er å sette seerne bom fast i skvisen. Nå har vi et behov for å informere kundene deres, som vi ikke har samme direkte kanal til som Get har og som vi opplever får misvisende informasjon fra Get. Det er viktig for TV 2 å fortelle seerne våre hvordan vi opplever situasjonen.

- Logisk brist
- Get sier de har bedt om daglige forhandlingsmøter. Er det aktuelt?

- Det er en logisk brist for oss i hvorfor de skal ha daglige møter når de mener at seks måneder er for kort tid til å bli enige? Selve begrunnelsen til Get for hvorfor de ikke kan akseptere vår tilbud er jo at seks måneder er for kort tid. Vi gikk til et veldig tydelig brudd i forhandlingene i går. Vi har prøvd alt; kortvarige og langvarige avtaler, både før fristen løp ut og i etterkant, vi har bedt om at Get skrur på kanalene igjen mens vi forhandler videre, men det har de heller ikke ønsket. Slik situasjonen er nå er det vanskelig å se noe grunnlag for å finne frem til en enighet.

Telia mener TV 2 mener forslaget om en midlertidig avtale på seks måneder vil være lite gunstig for deres kunder i sameier og boreettslag.

- Vår oppfordring er at TV2 må slutte å villede kundene våre. De sier en ting utad, og så sier de noe helt annet i forhandlingene med oss. Det siste påfunnet fra TV 2 er å si utad at de vil ha en «våpenhvile» på seks måneder med oss slik at seerne kan få tilbake TV 2. I forhandlingene sier de at de om seks måneder på ny vil komme med sitt gigantkrav om at alle våre borettslag og sameier må betale mye mer.

- Kan det være at TV 2-kanalene aldri vil bli tilgjengelig for Get sine kunder igjen?

- Det håper jeg virkelig ikke blir tilfellet, sier Willand og fortsetter:

- Vi ønsker å holde kundene utenfor denne konflikten. Vi vet at TV 2 er viktig for Get sine kunder. Vår undersøkelse viser at 250.000 Get-kunder sier at TV 2 er det aller viktigste for dem hos Get. Hele ti prosent sier de ville ha valgt Nyhetskanalen dersom de bare skulle ha valgt én kanal. Det sier noe om posisjonen TV 2 har hos Get sine seere. Jeg håper Telia ombestemmer seg og lar kundene få TV 2 tilbake igjen på skjermen, mens vi tar denne tøffe forhandlingen videre på bakrommet.