Den nye rubrikkgiganten Adevinta, der det norske mediekonsernet Schibsted vil være største eier, bekrefter i dag at selskapet går på børs 10. april. Om drøye to uker er det dermed klart for et nytt selskap på Oslo Børs og den tidligere Schibsted-sjefen, Rolv Erik Ryssdal, sier dagens melding handler om nettopp det – børslanseringen.

- Adevinta blir et spennende selskap og i dag bekrefter vi at vi går for en børslansering 10. april. Vi blir et internasjonalt classified-selskap og en av de store spillerne på dette markedet globalt og vi har fått en lisens til å ekspandere, sier konsernsjefen i Adevinta, Rolv Erik Ryssdal.

- Mye interesse rundt selskapet
Etter rubrikkskilsmissen blir Schibsted, som blant annet driver avisene VG og Aftenposten, stående på egne ben etter at mediekonsernet tok beslutningen om å dele virksomheten i to selskaper. Schibsted ledes i dag av Kristin Skogen Lund. 

Les også: Knaller til med rekordresultat i første forsøk - nesten 900 millioner i overskudd

Les også: Her er navnet på det nye Schibsted-selskapet

Ryssdal sier tiden frem mot børslansering skal brukes til å besøke eksisterende og potensielle nye investorer av den nye globale, rubrikkgiganten. Adevinta som selskap mener han er godt posisjonert både til å vokse organisk og delta i eventuelle konsolideringer i markedet der aktører som eBay og Naspers herjer. 

- Vi føler vi har de verktøyene som skal til. Vi har en sunn balanse, en gjeldskapasitet og muligheten til å utstede egne, nye aksjer, sier Ryssdal.

- Hva tenker du om tidspunktet for å gå på børs med et selskap som Adevinta nå?

- Jeg tenker at det er en god timing og det er i henhold til den tidsplanen vi har fulgt. Det tar en viss tid å separere ut virksomheten, men vi opplever at det er mye interesse rundt selskapet både i Norge og andre land. Derfor tenker jeg at timingen og timeplanene vi jobber etter er god. Vi har forberedt oss godt, sier Ryssdal.

Blander seg ikke inn i VG-krisen
Men samtidig som Ryssdal forbereder seg til børslansering og den tradisjonelle bjellringingen som alle nye selskaper på børsen gjennomfører, er det tøffe tidere i et selskap Rolv Erik Ryssdal kjenner godt. Ikke bare er VG et av de viktigste selskapene til Schibsted og Adevintas største eier, i en periode var også Ryssdal administrerende direktør i VG.

- Det er en krise i et av selskapene hos din største eier Schibsted, VG. Påvirker det deg og Adevinta?

- Nei, det har ikke noe med Adevinta å gjøre.

- Hva tenker du om den?  

- Det har ikke jeg kommentarer til. Det er Kristin og Torrys bord, sier Ryssdal.

Ingen rivalisering
Han tror heller ikke at det blir en rivalisering om investorenes penger når Adevinta går på børs. Analytiker Henriette Trondsen uttalte til Dagens Næringsliv at investorer kan komme til å forlate Schibsted for nye, spennende Adevinta.

- Blir det en konkurranse om investorenes penger her?

- Jeg tror vi kommer til å få to veldig spennende selskaper her og det var den tilbakemeldingen vi fikk da vi nylig gjennomførte vår kapitalmarkedsdag. Jeg tror at investorer som ønsker å investere i interessant selskaper vil ha to gode alternativer her.

Hva kursen på en Adevinta-aksje bør ligge på den 10. april vil han ikke mene noe om naturlig nok, men viser til Schibsted allerede annonserte nedsalg på rundt fem prosent.

- Børsene har relativt sett positive den siste tiden, men vi får vente til den 10. april, sier han.

Schibsteds markedsverdi har gått fra knappe seks milliarder kroner i finanskriseåret 2008, til 80 milliarder kroner i dag og analytikere har tidligere anslått at markedsverdien til Adevinta vil ligge i størrelesesområdet 50-60 milliarder kroner.

Les også: Schibsted har planene klare for milliardsalg