Navn: Magnus Strømnes Bøe 

Alder: 37 

Stilling: Administrerende direktør i Red Performance 

Årets ferie: - Rundtur i Nord-Spania. Planen er å spise mye god mat!

Den perfekte sommermaten: - Løyrom med rømme, rødløk, dill og sitron på potetvaffel – med en Estrella Inedit. 

- Hvordan smaker sommerferien for en som nettopp har blitt sjef for Red Performance?

- Det skal bli deilig med litt fri, men jeg må innrømme at jeg gleder meg til å komme tilbake. Deler av ferien vil bli brukt til å grave i tall. Jeg liker å få alle fakta på bordet før jeg tar en beslutning, så det å være forberedt er noe jeg koser meg med også i ferien.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Den er vanskelig. Jeg vet jeg ville tatt med meg en stjernekokk. Så ville jeg dratt til et sted med det beste utbudet av mat, California, Sør-Frankrike – noe sånt. Av øvrige gjester er det vanskelig, men noen av livserfaring, humor og sterke meninger hadde vært kravet. En god miks i så henseende hadde vært Anthony Burdain (kokk), Dalai Lama og min avdøde bestemor. Hun hadde det sosiale filteret permanent satt til medium, tenker det hadde vært spennende.

- Hvilken bok vil du anbefale Kampanjes lesere i sommer og hvilken bok ser du selv frem til å lese?

- «How Brands Grow (part 2)» er et stykke faglitteratur som jeg mener alle i bransjen burde lese. Ellers er jeg glad i mye forskjellig, men spesielt Bukowski. Jeg har lest en håndfull bøker av han, hvilket betyr at det er mye mer å ta av. Så om jeg får fatt i noe fra han før jeg drar på ferie, så blir det vel det som blir sommerlektyren – utover Google Sheets.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Jeg kan ikke si jeg går rundt og føler på irritasjon mot noen. Jeg trives godt i bransjen og setter stor pris på den åpne dialogen. Generelt blir jeg provosert over urettferdighet, uærlighet, diskriminering og irrasjonalitet. Men det gjør vi vel alle.

- Hvem tror du og hvem håper du blir Norges statsminister etter valget?

- Jeg tror Erna blir gjenvalgt. Jeg oppfatter ikke at noen av partiene tilbyr en komplett politisk løsning for Norge, og jeg mener det er for lite fokus på å støtte næringslivet. Utflagging og for svakt eierskap fra statlig hold er et problem. Kvalitet er en verdi som må trumfe inntjening og her ser jeg ikke at noen har gode tydelige planer. Jeg skal stemme, men hva jeg stemmer er en privatsak.

- Hvilken nyhet fra den siste tiden skulle du ønske var falsk?

- At Stephen Hawking mener vi bare har 100 år igjen på kloden før vi må evakuere. Det er satt på spissen, men likevel en tankevekker.

- Bør Facebook og Google være med på å finansiere norske medier?

- Nei. Alle mediebedrifter bør ha de samme reglene for beskatning. Samfunnets evne til å regulere og med det fremme reell fri konkurranse er ikke god nok per i dag. Vi må også la de beste ideene vinne, hvis ikke stagnerer vi som samfunn.

- Hvem identifiserte du deg aller mest med i «Skam»?

- Jeg har bare sett på Skam fordi det har stått på når andre har sett på serien, men om jeg skal forsøke å identifisere meg med en av rollene tror jeg det må bli Sana. Jeg er i likhet med henne frittalende og blir provosert over forskjellsbehandling. At Sana og jeg deler mye av det samme verdigrunnlaget fikk jeg forresten bekreftet da jeg tok en Skam-test.

- Hvilken bransje eller bedrift kunne hatt behov for påfyll av kunstig intelligens?

- Red Performance har brukt regelstyring siden oppstart, og videreutvikler fortsatt automatiseringen. Generelt tenker jeg at alle bransjer vil kunne dra nytte av dette. Bekymringen for å miste arbeidsplasser som en følge av robotisering, mener jeg er ubegrunnet. Dersom arbeidet kan gjøre like bra eller bedre, vil oppgaven bli automatisert før eller siden uansett. Dersom vi våger å satse skikkelig kan vi levere på et nivå som vil være attraktivt internasjonalt. Men da må det legges til rette, og vi må være raske til – og uredde for – å ta i bruk teknologi.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com i høst?

- «Attribusjonsgåten løst av Red Performance!» Perfekt attribusjon er svaret på spørsmål som bransjen alltid har søkt å løse: John Wanamakers «Half the money I spend on advertising is wasted; the trouble is I don’t know which half». Overskriften er en utopi, men jeg håper vi kan gjøre et verdifullt bidrag inn i arbeidet med dette.