- Ja, det er vi som har fått gleden av å kommunisere og produsere det som tidligere het «Artistgallaen» fra TV 2, sier administrerende direktør i The Oslo Company Christian Steen, til Kampanje.

The Oslo Company (TOC) lander dermed sitt første tv-oppdrag. Da det ble klart i oktober i fjor at bransje-stjernene Steen fra SMFB og Trond Kvernstrøm fra TV 2 skulle gå sammen om å bygge opp det nye byrået The Oslo Company, var det mange som lurte på nøyaktig hva dette byrået skulle jobbe med.

- Vi skal kombinere det beste fra reklame og tv, sa de to den gang.

Les også: Bransjestjerner slår seg sammen – lager nytt byrå

Men så langt har The Oslo Company stor sett laget reklamefilmer for mobilleverandøren Ice og skapt en ny merkevareplattform for lakseoppdretteren Cermaq. Nå er det imidlertid tv byrået skal i gang med når de TOC-gutta har fått sin første tv-jobb - og det for Kvernstrøms gamle arbeidsgiver.

- Når to dyktige fagpersoner, som vi har gode erfaringer med og kjenner godt fra før, etablerer et nytt og spennende byrå er det selvsagt noe vi i TV 2 og Egmont ønsker å være med på. Vi tror at The Oslo Company kan bidra med nye og spennende tanker i forhold til kommersiell og kreativ utvikling på tvers av plattformer, som vil være interessante for både annonsører og medier, sa TV 2s administrerende direktør Olav T. Sandnes til Kampanje da det tidligere i år ble klart at TV 2 gikk inn på eiersiden i TOC.

Skal ikke lenger hete «Artistgallaen»
Tidligere er det Bie Produksjon som har produsert Artistgallaen, men TV 2 har etter en anbudsrunde valgt å gi oppdraget til TOC som de selv eier 20 prosent av. Samtidig bytter de også ut navnet på det populære underholdningsprogrammet.

 - En ny tittel er en fin måte å revitalisere prosjektet på, sier programredaktør i TV 2 Torkil Auran.

- Mistet dere rettighetene til programnavnet når dere byttet ut Bie Produksjon med TOC?

- Hvilke avtaler vi har med Bie har jeg ingen kommentar til. Etter å ha sendt ut anbud på produksjonen til flere produksjonsselskap og påfølgende pitsjerunde, valgte vi det selskapet som etter vår mening hadde den beste ideen og den beste gjennomføringsevnen. Vi gleder oss til å se TOC revitalisere dette programmet. Vi har hele tiden holdt tett kontakt med de veldedige organisasjonene gjennom prosessen, sier Auran.

Programredaktøren legger til at det ikke ligger noen kritikk av tidligere produksjonsselskap i utbyttingen.

Les mer: TV 2 kjøper seg inn i reklamebyrå

Artistgallaen på TV 2 har vært arrangert siden 2005. Målet har vært å få flere faste givere til hjelpeorganisasjonene Flyktninghjelpen, Røde Kors, Leger Uten Grenser, SOS-barnebyer og Plan Norge.