I går var mediekonsernet MTG sin tur til å presentere høsten for presse, mediebyråer og reklamekjøpere med en tv-meny som består av både råe idrettshelter, meta-reality og Eyvind Hellstrøm.

Men det var de to YouTube-stjernene Prebz&Dennis som dro det hele i gang til stor jubel for de fremmøtte og med en nyinnspilt video som ble vist for over 600 deltakere skapte de en av de store snakkisene på høstlanseringen med sin MTG-parodi.

Overrasket ble også TV3-sjef Morten Micalsen som hadde skrevet forslaget til manus til de to. Men det Micalsen ikke visste var YouTube-duoen skulle komme til å ta ham på ordet.

Prebz & Dennis tok nemlig for seg manusutkastet til Micalsen helt ordrett.

- Vi fikk tilsendt et manus og synes det var så bra at vi tar det direkte fra manus, sier Dennis i åpningssekvensen av videoen.

For Morten Micalsen ble det dermed en litt spesiell start på høstlanseringen.

- Jeg skrev et utkast til et «mock up»-manus for å gi dem en idé om hva vi tenkte å gjøre, og i den lineære verden så er det jo sånn at man går igjennom en liten prosess der vi diskturer programmet frem og tilbake, men de tok manuset helt rått og leste det på sin måte, smiler Micalsen.

Ifølge TV3-sjefen var tanken å lage en satire på tv-bransjen som en innledning til presentasjonen av MTGs samlede tilbud i mediemarkedet denne høsten.

- Prebz og Dennis er store der lineær-tv har størst utfordringer, og i videoen er det liksom «the new kids on the block» som har tatt over hele mediebransjen. Ikke ulikt det en og annen mediesynser forfekter. Vi er imidlertid ikke så bekymret for det. For det første er lineær-tv fremdeles et meget robust og stort medium, og for det andre er vi storeiere i Youtube-nettverk og heldigitale selskaper – blant annet det nettverket Prebz og Dennis representerer, sier han.

- Hvordan var det å stå i salen å få råutkastet sitt lest opp?

- Dagen i går var så bra at i sum så var det helt greit, sier han og forteller at han fikk tilsendt videoen noen timer i forkant på mobilen.

De siste dagene har Kampanje skrevet en rekke artikler om utviklingen i seertall på lineær-tv og på Kampanjes store mediekonferanse «Media Business» ble det brukt mye tid på beskrive kraften i den nye tv-industrien som blomstrer på YouTube. Her har MTG altså brukt sommeren godt til å kjøpe seg inne i flere YouTube-selskap som for eksempel Splay og Zoomin.

Prebz & Dennis er i dag en del av YouTube-nettverket Splay og sånn sett en del av MTG-konsernet. Micalsen sier oppkjøpene MTG har gjort i dette markedet skjer med bakgrunn i alle endringene i medie- og tv-industrien.

- Det er en annen kultur og andre økonomiske modeller og vår jobb blir da finne et samspill mellom den gamle og nye økonomien, sier Micalsen.

-Synes du selv var morsomt da du stod i salen?

- La oss si det sånn at det var litt ufrivillig morsomt der og da, smiler Micalsen.