Rett før sommeren ble det klart at sportskanalene til C More ble tilgjengelig på TV 2 Sumo etter at TV 2 og Bonnier i begynnelsen av juli signerte kontrakten om en full overtagelse av den norske delen av C More Sport.

Les også: TV 2 øker betal-tv-tilbudet på Sumo

Nå har TV 2 også sydd sammen en helt ny fotballpakke som gir tv-seerne muligheten til å se norsk og engelsk fotball i en og samme pakke. Den nye pakken har fått navnet «Totalpakken» og koster 499 kroner i måneden eller totalt 6.000 kroner i året.

Tegner du deg for et helt år gir imidlertid TV 2 bort to måneder gratis tv-fotball slik at prisen for ett år med norsk og engelske fotball ender på 5.000 kroner.

- Vi har fått mange tilbakemeldinger om at et slikt tilbud til en fordelaktig pris er etterspurt, sier TV 2 Sumo-sjef Kristian Bruarøy til Kampanje.

Selger med rabatt
I tillegg til tv-sporten får man i TV 2s nye totalpakke også tilgang  til basistilbudet til TV 2 Sumo og C Mores filmtilbud. Holder en seg til månedsprisen vil dette til sammen kostet seerne 647 kroner i måneden, slik at «rabatten» i den nye pakken ender på snaue 23 prosent.

- Det er et rimeligere tilbud enn om du skulle kjøpt disse pakkene isolert. Samtidig har det vært viktig for oss å beholde fleksibiliteten for de som ønsker det ene fremfor det andre. Vi ønsker ikke å tvangsbundle alt i en smørje, sier Bruarøy.

- Mange vil kanskje hevde at 499 kroner i måneden er mye penger for å se fotball på tv?

- Vi betaler jo en del for å kunne tilby dette og skal ha økonomi i dette. Jeg tror alle som driver med dette er enige i at sport er attraktivt og koster deretter, sier han.

Over 200.000 kunder
TV 2-sjef Olav Sandnes sa før sommeren under Nordiske mediedager at TV 2 Sumo hadde over 200.000 abonnenter. Hvor mange fotballabonnenter C More legger i potten er ikke kjent.

- Hvor mange kommer til å kjøpe den nye Totalpakken?

- Det jeg kan si er at vi i hvert fall har lagt et budsjett så får vi håpe folk ta dette i mot, men vi må samtidig la de som bare vil se norsk fotball eller engelsk fotball få lov til det. Fleksibiliteten har vi vært opptatt av å beholde, sier Sumo-sjefen.

Tviler på norsk fotballopptur

Kommentator i VG og E24, Tom Staavi, tror det er TV 2s Premier League-abonnenter som i første rekke vil utvide sitt fotballabonnement – ikke Tippeliga-kundene. - I og med at de (C More, red. anm.) er solgt, kan det jo heller ikke være mange som har kjøpt det norske fotballproduktet de siste årene, sier han.

- Dyrt og litt unødvendig
Økonomikommentator i Schibsted-avisene VG og E24 og tidligere sjefredaktør i Dine Penger, Tom Staavi, tror imidlertid ikke så mange vil hoppe på det nye og sammenslåtte fotballproduktet til TV 2.

- Totalpakken virker på meg dyr og litt unødvendig, sier Staavi til Kampanje.

Han mener rabatten på i overkant av 20 prosent fremstår som grei, men at 200 kroner ekstra i måneden for å se norsk fotball likevel blir mye penger i løpet av et år. TV 2 har de siste årene solgt sin Premier League-pakke til kroner 299,- per måned.

- Det er ikke noe å si på en rabatt på 20 prosent på så slå sammen de to fotballproduktene og det er heller ikke noe å si på en tilleggspris på 200 kroner i måneden for alle de norske kampene dersom du allerede er Premier League-abonnent. Men holder du med et lag i England og er dead punch fotballsupporter, ser du heller Stoke mot Bolton enn å se Rosenborg mot Lillestrøm. Det er i hvert fall sånn jeg tenker og jeg tror jeg er en veldig typisk fotballtilhenger, sier Staavi.

- Vil ha Champions League etter Premier League
Han tror nemlig det er fra de eksisterende Premier League-kundene at TV 2 kan forvente det største mersalget.

- Jeg tviler på at det er mange som kommer til å gå via norsk fotball til engelsk. Den norske fotballen er mer lokalorientert. De som liker norsk fotball går ofte på stadion for å se laget sitt og i og med at de (C More, red. anm.) er solgt, kan det jo ikke være mange som har kjøpt det norske fotballproduktet de siste årene heller, sier han. 

Staavi har tidligere skrevet om kostnadene for å se fotball og økonomikommentatoren mente man kunne dekke store deler av et boliglån dersom en skulle ha tilgang «til de mest interessante fotballarenaene».  

- En som ser engelsk fotball vil også se Champions League og prioriterer Champions League foran Tippeligaen og slår du sammen alt, blir det veldig dyrt, sier han.

Foreslår nytt betal-tv-produkt
Staavi lanserer imidlertid følgende fotballprodukt til TV 2 dersom en ønsker å krysselge de to fotballseriene Premier League og Tippeligaen på en best mulig måte.

- TV 2 skal ha for at de har laget et knallbra Premier League-produkt så hvis TV 2 lager et produkt som gir meg Premier League pluss at jeg kan følge alle kampene til laget mitt i Norge for 349 kroner, garanterer jeg oppsalg til meg, sier den fotballinteresserte økonomikommentatoren.