Netflix fornyer ikke distrubusjonsavtale med kabelnettverkselskapet Epix, hvilket medfører at amerikanske Netflix-brukere får tilgang til færre Hollywood-filmer. Det skriver re/code.

Amerikanske brukere vil miste tilgang til filmer som “Hunger Games: Catching Fire”,“World War Z” og “Transformers: Age of Extinction” i slutten av september.

Ifølge re/code skyldes avtalekuttet at Netflix skal satse på egenproduserte filmer fremover. 

Epix distribuerer filmer fra MGM, Lions Gate Entertainment og Paramount. Netflix signerte avtale med Epix i 2010, men har ikke hatt eksklusive strømmerettigheter siden Amazon også inngikk avtale med selskapet i 2012.

I dag ble det offentliggjort at Epix har inngått ny avtale med Hulu, en tjeneste som er eid av Fox, Disney og NBCUniversal – og filmene som forsvinner fra Netflix vil bli tilgjengelig på Hulu fra 1.oktober.

- Vårt fokus har skiftet til å tilby filmer og TV-serier som er eksklusive for Netflix. Epix fokuserer på at filmene deres blir tilgjengeliggjort for flest mulig brukere gjennom å være på flere plattformer, skriver innholdssjef i Netflix, Ted Sarandos, i denne blogposten