I dag la Schibsted frem sine tall for avslutningen på fjoråret. Grunnet avskrivninger knyttet til blant annet selskapets store trykkerier ble det nå et kvartalsunderskudd i Schibsted for første gang på flere år.

- Vi har tatt en del engangsnedskrivninger av enkelte poster som for eksempel trykkeriene våre. Men jeg er ikke bekymret. Vi fokuserer mer på driften i selskapet, sier Ryssdal.

For selv fjerdekvartalstallene ga et underskudd før skatt på 108 millioner kroner, er driften i selskapet god. Brutto driftsresultat (EBITDA) endte på 453 millioner kroner, men det var likevel svakere enn det finansanalytikerne ventet på forhånd.

Les også: Tror på nye Schibsted-rekorder

Skuffet over Finn-resultat
Rubrikksatsingene blir stadig viktigere for det tradisjonsrike mediekonsernet og online classifieds står nå for nesten 60 prosent av bruttoresultatet til Schibsted på hele 1,94 milliarder kroner i 2014.

- Mange av de store classified-sidene våre har gode resultater, mens det har vært et dårlig resultat for Finn, sier Ryssdal.

Rubrikktjenesten Finn.no mister nemlig både omsetning og leverer svakere resultater og driftsmarginen falt fra 47 til 40 prosent i fjerde kvartal 2014. Den store skuffelsen i resultatrapporten var derfor Finn.

- Er pengemaskinen Finn over toppen?

- Nei, det tror jeg ikke. Det er et skuffende resultat i Finn på topplinje, men her er det flere faktorer som spiller inn, sier Ryssdal.

Gratis-Torget koster
En av disse faktorene var at Schibsted gjorde om sin markedsplass Finn Torget til en gratistjeneste. Det har skapt sterk vekst i antall annonser, trafikk- og brukervekst, men selskapet har ikke klart å hente ut dette i økt salg av merkevarereklame i displaymarkedet. I tillegg har også stillingsmarkedet i Norge hatt en nedgang utvikling.

- Vil vi se ny vekst på topplinjen til Finn?

- Vi har sagt at det kommer til å være lav, ensifret vekst i inntektene og det er ikke noe i dag som leder meg til å tro noe annet, sier Schibsted-sjefen.

Selv om det flere mørke skyer i horisonten kan den største likevel være nyheten om at Facebook nå lanserer en ny tjeneste som skal gjøre det letter for Facebooks 1,4 milliarder brukere å selge gjenstander på nettsamfunnet.

Les også: Facebook tar opp rubrikkampen

- Det må vi følge nøye med på. Det er helt klart. Men løfter vi blikket ut av Norge og ser på det vi kaller emerging markets så kan dette også være med på å utvikle rubrikkmarkedene. Samtidig må vi investere i å lage enda bedre og mer funksjonelle markedsplasser. Det må være vår respons, sier Schibsted-sjefen.

Ufordres av Facebook
Det arbeidet tar til med full styrke i 2015 og som Kampanje kunne fortelle sist uke skal Schibsted ansette over 100 personer som skal jobbe med å ta konsernet til «et nytt nivå» teknologisk Schibsted regner med å investere mellom 100-200 millioner for å utvikle både bedre innloggingssystemer, annonseplattformer, publiseringsløsninger for mediehusene og markedsplasser for sine rubrikksatsinger.

Les også: Schibsted ansetter 100 teknologer

Samtidig regner Schibsted med at den store avtalen med Naspers vil gi store besparelser. De siste årene har det norske mediekonsernet brukt over én milliard kroner i året for å konkurrere med det sør-afrikanske rubrikkselskapet i blant store markeder som Brasil. Nå samarbeider i stedet de to konkurrentene og finansdirektør Trond Berger estimerte på fredagens resultatpresentasjon besparelsene til å ligge i størrelsesorden 80-100 millioner euro i 2015.

- Det vil alltid komme nye konkurrenter og alternative måter å handle på nettet og særlig som en følge av ny teknologi. Facebook har laget en ny funksjon, men det er ikke dermed sagt at de har laget en effektiv markedsplass, sier Ryssdal.

Ny Finn-sjef tilstede
En av dem som møte denne konkurransen i Norge, er den nye Finn-sjefen Sondre Gravir. Gravir var til stede i salen da Schibsted la frem sine regnskapstall. Det var i januar i år at Gravir ble utnevnt til Schibsteds nye rubrikksjef i Norge.

Les også: Gravir blir Finn-sjef

- Var det nødvendig med nye og friske øyne i Finn?

- Nei, det handlet ikke om det. Det var nødvendig med Christian (Printzell Halvorsen, tidligere Finn sjef, red.anm) kompetanse i hele produktsfæren vår. Vi måtte ta den kompetansen i bruk i hele konsernet nettopp fordi de er så flinke i Finn. Husk også at det er mye som går bra i Finn for tiden som bolig og reiser, sier Ryssdal.

Markedet har så langt reagert negativt på kvartalspresentasjonen til Schibsted og svart med å sende aksjene ned med nesten syv prosent. De siste 12 måneder har imidlertid vært på en skikkelig opptur og før dagens resultatpresentasjon var  aksjen opp med 35 prosent og selskapet har vært priset til over 54 milliarder kroner. Flere analytikere har hatt tro på videre kursoppgang for Schibsted-aksjen, men etter rapporten i dag ble offentlig gikk det altså ned og rundt fire milliarder i børsverdier forsvant.

Fredag formiddag svekket Schibsted seg med rundt tre milliarder kroner.