På gårsdagens markedsføringskonferanse «Marketing Insights&Analytics» i regi av Penetrace og Kampanje kunne den engelske reklame- og markedsføringskonsulenten Peter Field fortelle om sine aller viktigste funn innen reklame og markedsføring.

Field, som har over 30 år med erfaring fra den britiske markedsføringsbransjen og har jobbet i byråer i byråer som DDB, BBDO og Grey, har gjort dybdeanalyser og studert flere hundre kampanjer over flere fra de store casearkivene fra den internasjonale annonsørorganisasjonen IPA og han mener annonsørene sløser med pengene på sine sosiale medier-kampanjer.

Han mener annonsørenes kortsiktige og salgsutløsende kampanjer på sosiale medier som Facebook og YouTube er feil og at de mest effektive kampanjene er de som bruker sosialer medier som støttemedier over lang tid og som samtidig har et merkevarefokus.

- Altfor mange sosiale medier-kampanjer de siste årene har hatt en kortsiktig horisont. Det genererer en mye lavere avkastning på markedsinvesteringene, sier Peter Field til Kampanje TV.  

Hvor lang en kampanjeperiode skal vare på sosiale medier kan variere innenfor de ulike kategoriene og kan strekke seg fra alt for uker til flere måneder.

Field viste sterke filmer fra både Doritos, vanprodusenten Evian og ikke minst Unilevers såpereklame for Lifebuoy «Help a Child» som er sett over 20 millioner ganger på YouTube.