I dag ruller Telenor ut tredje og siste del i sin «Mission Norway»-triologi med «Lilyhammer»-skuespiller Steven Van Zandt i hovedrollen. I likhet med de to første filmene er det London-baserte Green Cave People som står bak. Kreativ direktør Malcolm Green har jobbet med Telenor i seks år, først som Head of Creative Development i Naked, og siden 2011 som kreativ direktør i London-baserte Green Cave People, som han startet sammen med Marc Cave samme år.

Han har bare gode ord om den norske kunden, som er det britiske byråets største.

- Jeg elsker Telenor! Jeg tror det er en av de snilleste kundene jeg noen gang har hatt. De er veldig samarbeidsvillige og kreativt åpne. De har alltid lyst til å lære, også fra andre kunder rundt om i verden, sier han til Kampanje.

Etter å ha gjort jobber for Telenor i land som Thailand, Pakistan og Malaysia, er dette første gang Green Cave People gjør filmer for det norske markedet. Men kampanjen fikk en svært trang fødsel i den første OL-helgen på TV 2. Reklamefilmen, som er to minutter lang og gikk i tung rotasjon gjennom hele helgen, tok mesteparten av støyten da seerne raste over reklameavbruddene i OL-sendingene. Telenor valgte til slutt å trekke filmen fra reklameavbrudd under øvelsene.

Les mer:

Storm om OL-reklame

- En kommersiell verden
Malcolm Green forteller at han ble både overrasket og ikke overrasket over vreden fra de norske seerne.

- Jeg ble ikke overrasket fordi det skjedde noe lignende her da lekene var i London og ble vist på BBC. En uke senere ble Paralympics vist på Channel 4, som er en kommersiell kanal. Da hadde vi de samme reaksjonene fra folk om hvordan de våget å avbryte sendingene fra Paralympics med reklame. Som en kreatør har man aldri bruk for et irritert publikum, sier Green.

- Men jeg forstår også det andre synspunktet, som er at dette er en kommersiell verden der noen også må betale for at man skal kunne tilby den beste tv-dekningen. Vil man ha mer kvalitet på tv, så må det brukes mer penger, og likevel virker det ikke som om folk har kommet helt frem til hvordan det skal betales for.

Forsvarer lengden
Green var selv i Norge under OL-starten og fikk med seg premieren på reklamefilmen på norsk tv. Han kan forstå noen av reaksjonene som kom etter avbruddene.

- Jeg ble litt overrasket over lengden på noen av reklameavbruddene. De virket å være ganske lange og hyppige. Det gjør at det blir mye støy, og når det blir mye støy så blir ikke budskapet ditt hørt. Jeg forstår medieargumentet om at det er mange som ser på OL, og at logikken tilsier at dette også er en mulighet for annonsører. Det er den verdenen jeg lever i. Men det må være en balanse. Når man irriterer seerne, så er det ikke lenger ansvarlig markedsføring, sier han.

- Når det kommer til lengden på selve filmen, så er det et signal fra oss og Telenor om at vi har lyst til å investere tid og krefter i å prøve å underholde deg. Det er et tegn på respekt for tv-seerne, legger Green til.

- Skulle du ønske filmen hadde blitt vist under andre forutsetninger?

- Jeg tror det er for tidlig å si noe om. Selv med kontroversen kan det godt være at majoriteten ikke hadde noe problem med filmene og tok budskapet, og at de nå ser Telenor i et nytt lys. Jeg ville kanskje ikke ha vist filmen så mange ganger. Mitt mantra er at man alltid skal gi folk lyst på mer. Samtidig kan mediebyrået ha tall som viser at det har vært en stor suksess. Jeg vil ikke bevege meg inn på deres område.

- Kom ikke på sølvfat
- Som et London-basert byrå, hvordan har det vært å jobbe på en kampanje for et norsk selskap for et norsk publikum?

- Det ville ha vært tøffere om vi ikke allerede hadde hatt et forhold til Telenor. Jeg har reist til Norge oftere enn noe annet sted i verden. Jeg har vært i Bodø, Tromsø, Bergen... Så jeg kjenner landet litt, sier Green.

- Samtidig er det noen ganger bra å få perspektivet fra noen på utsiden, som kan si at det finnes en annen måte å gjøre dette på. Det er ikke så uvanlig for et London-basert byrå å jobbe for en kunde i et annet land, som det kanskje er for et utenlandsk byrå å gjøre reklame for en norsk kunde for et norsk publikum.

Green Cave People vant jobben i konkurranse med flere norske byråer, ifølge Green.

- Vi fikk ikke dette servert på et sølvfat. Vi konkurrerte mot norske byråer, og det var ideen og presentasjonen som gjorde at vi vant pitsjen. Dette er kanskje ikke en kampanje som ville ha oppstått i Norge. Det kan være både bra og dårlig, eller kanskje bare annerledes.