Rubrikkportalen Finn.no har ikke lenger den samme farten på inntektene som tidligere. Ser en på utviklingen i tredje kvartal isolert var inntektsveksten på tre millioner kroner, opp fra 350 millioner kroner i 2013.

På samme tid i fjor var inntektsveksten på ti prosent og i andre kvartal i år var den på drøye tre prosent. For perioden juli til september var den på én prosent.

- Det er klart at inntekstveksten til Finn har vært høyere tidligere, og det vi ser nå er at vi påvirkes av spesielt to forhold. Det er et svakere jobbmarked også er det beslutningen vi har tatt om å gjøre Torget om til en gratistjeneste, sier administrerende direktør i Finn.no, Christian Printzell Halvorsen, til Kampanje.

- Når vil vi se en høyere vekst i Finn-omsetningen igjen? 

- Det har jeg ikke tenkt å kommentere, sier Finn-sjefen.

- Det er nedgang i stillingsmarkedet. Er du bekymret med tanke på den norske makroøkonomien?

- Nei, jeg er ikke bekymret for det, men vi skulle gjerne sett et sterkere marked for stillingsannonser, sier Printzell Halvorsen.

- Dere mister ikke omsetning til konkurrerende plattformer og tjenester?

- Nei, det vi ser er at når vi sammenligner vår annonseutvikling på jobb med tallene til NAV, følger de utviklingen nærmest 100 prosent. Vi  er så store at vi følger den underliggende trenden her, sier han.

Startet med gratis-annonser
Tidligere i år rev Finn ned betalingsmurene på nett og åpnet opp for at privatpersoner kunne legge ut annonser gratis på Finn-torget.

Les også: Vil bli rubrikkens svar på Netflix

I tredjekvartalsrapporten mener Schibsted at omleggingen har gitt «sterk volumvekst for Finn.no» noe som kommer godt til syne i tallene. Antall annonser har økt med 150 prosent og antall daglige annonsører har økt med mer enn 100 prosent. 

- Veksten på Torget har vært i tråd med våre forventninger, men på noen områder har den også overgått våre forventninger og det går særlig på antall daglig annonsører som er mer enn doblet, sier han.

Inntektsfall på 40 mill.
Samtidig så kommer det klart frem at overgangen har en effekt på inntektssiden. Beslutningen om å gjøre om Finn til en gratistjeneste vil ifølge Schibsted medføre reduserte inntekter på rundt 40 millioner kroner i år. Samlet for hele 2013 hadde Finn.no en omsetning på 1,4 milliarder kroner.

- Når vil denne veksten i annonser og brukere på Torget omsettes til penger?

- I første omgang vil vi sørge for at vi har et gratismarked på Torget som blir en effektiv og god tjeneste med god kvalitet på annonsene. Vi vil sikre at de som annonserer får god effekt også vil vi fremover utvikle tilleggsprodukter som vi kan tjene penger på som for eksempel «peer to peer»-betaling, sier Finn-sjefen.

Driftsoverskuddet til Finn.no falt fra 175 millioner kroner til 167 millioner kroner, men selskapet er fortsatt svært lønnsomt og kunne for årets tredjekvartal skilte med en driftsmargin på 47 prosent.

Igår la Schibsted frem tall for årets tredjekvartal. Her ser du tallene til Norges største mediekonsern så langt i år:

Schibsted          2014         2013 Endring i %
Omsetning       11.101      11.038                 0,6
Driftsresultat            562           672             - 16,4
Resultat før skatt            490           515               - 4,9