Nok en gang har norsk kjøpesenterbransje premiert de markedsføringstiltak de mener har vært mest vellykkede i året som har gått, når «Den Gylne Idé» nylig ble delt ut på den årlige «Kjøpesenterkonferansen», som arrangeres av Nordic Council of Shopping Norge.

Til sammen 29 arbeider konkurrerte om priser i kategoriene «Kampanje» og «Åpen Klasse».

I klassen for beste kampanje var det Aker Brygges omstridte ute-is kampanje fra i sommer, som vant. Utendørskampanjen var det reklame- og kommunikasjonsbyrået Llowbank som står bak.

I en periode hvor Aker Brygge var en byggeplass, ønsket kjøpesenteret å sette fokus på at våren og sommeren var i anmarsj, og at Aker Brygge var det beste stedet for årets første utepils. Men av hensyn til reklameforbudet for alkohol var dette et budskap Aker Brygge ikke kunne bruke. Dermed laget kjøpesenteret en kampanje hvor man inviterte til å nyte en ute-is i stedet, der isen så ut som en halvliter øl – opp-ned.

− Det er ikke så ofte at kjøpesentre klarer å skape debatt, men Aker Brygge fikk svært mye ut av en relativt begrenset kampanje. Juryen la særlig vekt på at en så liten og enkel idé kan gi så mye oppmerksomhet og engasjement i både tradisjonelle og sosiale medier, sier juryleder for Den Gylne Idé, Christine Lampe i NCSC.

I kategorien «Åpen Klasse» var det det lille kjøpesenteret på Husnes som stakk av med seieren. Senteret sliter med de samme utfordringene som det lille stedet, nemlig at befolkningstallet og kundegrunnlaget går ned. I forbindelse med sitt femårs-jubileum ønsket derfor senteret å stimulere til befolkningsvekst, og lovte gaver for mer enn 150.000 kroner til det barnet og familien som ble født nærmest jubileumsdatoen. Kampanjen fikk stor oppmerksomhet, og skapte engasjement i det lille lokalsamfunnet.