I kveld presenterer TV 2 sine vårsatsinger for presse, reklamekjøpere og annonsører. Mye er allerede lekket av kanalen selv, og det er klart at det blir nye sesonger med «The Voice» og «Hver gang vi møtes», i tillegg til «Robinsonekspedisjonen», som TV 2 har kjøpt fra TV3. Kanalen satser også på nysatsinger som «Dropped - Heltenes kamp», der kjendiser skal droppes på farlige steder og kjempe seg tilbake til sivilisasjonen, og «Mitt dansecrew», der norske kjendiser skal danne hvert sitt dansecrew og kjempe seg til seier, under ledelse av Stian Blipp.

Men noen av nyhetene handler også om hvilke programmer som er på vei ut. Tv-sjef Morten Wiberg i Carat tror den 16 år gamle såpeserien «Hotel Cæsar» nå kan henge i en tynn tråd, og at den nye TV 2-direktøren Trond Kvernstrøm og hans programledelse i første omgang vil flytte på såpeveteranen.

- De kommer nok med en stripe (fast programstolpe mandag til fredag, red. anm) i Cæsar-slotten. Jeg tror de er i gang med en styrt avvikling av «Hotel Cæsar» og frigjør litt tid der. «Hotel Cæsar» leverer greie tall, men den er på vikende front, og TVNorge lykkes godt med sin inngang til primetime, sier Wiberg til Kampanje.

Les TV 2s svar: - Vurderer Hotel Cæsar

Innspillingsstopp
I oktober ble det kjent at TV 2 vil vente med å produsere nye Cæsar-episoder og at produksjonsselskapet Metronome Spartacus derfor har gått til innspillingsstopp av serien. «Hotel Cæsar» har en stor fanskare i Norge, og det er allerede blitt opprettet en Facebook-gruppe for å snakke TV 2 til fornuft. Facebook-gruppen «Nei til nedleggelse av Hotel Cæsar i 2016» har foreløpig 2134 likes.

Første episode av «Hotel Cæsar» ble sendt i 1998, og serien har overlevd intet mindre enn tre TV 2-sjefer; Arne A. Jensen, Kåre Valebrokk og Alf Hildrum. Totalt har TV 2 sendt over 2.500 episoder av serien som er den lengstlevende serien på norske tv-skjermer i dag og en av de mest innbringende seriene TV 2 har hatt i sitt i programtilbud. Serien er også en institusjon i norsk tv-produksjonsbransje og av mange sett på som en stor utdanningsskole for norske tv-produsenter. Men tallenes tale er klar. De siste årene har interessen for serien falt fra godt over 500.000 seere til rundt 250.000 seere og seeren har en aldersprofil som ikke lenger er like attraktiv for norske annonsører.

- Kan bygge på suksessen
Samtidig tror Wiberg Kvernstrøm og den nye TV 2-sjefen Olav T. Sandnes får en tøff jobb med å følge opp årets suksess. TV 2 har tatt nye andeler i hver måned etter at OL gikk på lufta i februar.

- Jeg tror i hvert fall de kan bygge på suksessen i form av det de har klar tå kapre fra NRK med OL, fotball-VM og «Farmen». De har fått inn en del nye seere og har fått enda bedre kjennskap til kanalen, men det skal bli tøft å vokse videre med tanke på det SBS Discovery har og det NRK vil komme med. Det er konkurranse fra alle kanter, sier han.

Les mer: Nytt seerskred for NRK

Tror på TV 2-helgen
Tv-sjef Thomas Høiby i Mindshare har stor tro på TV 2s helgesatsing til våren.

- Jeg synes TV 2s programplaner for helgene i vårsesongen ser kjempesterkt ut.  Det virker som TV 2 kan styrke seg ytterligere i helgen, han til Kampanje.

- TV 2 byr på mye godt utprøvde og sikre tv-konsepter i vårsesongen, deriblant «Hver gang vi møtes» og «The Voice». Samtidig kommer de med nye og spennende programmer som danseprogrammet «Mitt dansecrew» med Stian Blipp. Det tror jeg kan slå skikkelig an og blir helt sikkert et fredagskonsept, kanskje før «The Voice» på fredagskveldene. «Hver gang vi møtes» blir vel en hovedsatsing på lørdagskveldene. «Robinsonekspedisjonen» antar jeg TV 2 legger til søndag, slik TV 3 har gjort i alle år. Det skulle ikke forundre meg om TV 2 greier å doble seertallene sammenlignet med tallene på TV3. Da sier det seg selv at TV 2 vil kunne skilte med en sterk helgemeny i vårsesongen, sier Høiby,

Usikker på «Dropped»
Tv-sjefen i Mindshare er mer usikker på den nye TV 2-satsingen «Dropped - Heltenes kamp». Til våren blir ti idrettsstjerner forlatt på farlige og avsidesliggende steder på tre forskjellige kontinenter i TV 2-satsningen «Dropped - Heltenes kamp».

- Jeg er usikker på hvordan dette programmet vil treffe. Det kan gå begge veier. Selve konseptet ligger vel et sted mellom «Monsen på villspor» på NRK1, som var en suksess, og  TV 2s «Amazing Race», som ikke var noen stor suksess. I lys av det er jeg i tvil om programmet vil slå an.

«Dropped - Heltenes kamp» er vel det nærmeste som til en viss grad kan minne om det som virkelig satte sitt preg på TV 2s sendeskjema i første halvår 2013: Vinter-OL og fotball-VM. I februar møter derfor TV 2 sterke tall fra i år - og de møter NRK som skal sende Ski-VM. 

- TV 2 vil naturligvis tape i februar, men det er samtidig viktig å huske at Ski-VM ikke er det samme som Vinter-OL. TV 2 vil oppnå lavere andeler, men starter imidlertid tv-året 2015 på et høyere nivå enn i 2014. Jeg tror vi får en tidligere start på vårsesongen i 2015 enn i år, da de kommersielle kanalene satte mye på vent på grunn av OL.