Ny MTG TV-sjef i Norge, Morten Micalsen, har funnet sin programdirektør. Andreas Bakka Hjertø kommer fra stillingen som daglig leder i Rakett, tidligere Limelight Film og TV. Han inngår i den nye ledelsen, som i tillegg består av kommersiell direktør Bjørn Erik Broady Aasebø og digitaldirektør Jørn Korbi.

Rakett er en del av Nice Entertainment Group, som ble kjøpt opp av MTG i fjor. Jobbskiftet blir dermed et internt opprykk for Bakka Hjertø.

Les også: Morten henter nye TV3-sjefer

- Andreas får en omfattende og svært spennende jobb. Jeg er sikker på at Andreas’ brede erfaring og energi vil gi kraft til en ny programstrategi. Sammen med programavdelingen i MTG TV skal han jobbe tett og godt med produksjonsmiljøet i Norge for å skape sterke konsepter for MTG i årene framover, sier Morten Micalsen i en melding.

Begynte i «Midt i smørøyet»
Andreas Bakka Hjertø debuterte i tv-bransjen som 14-åring, som programleder i «Midt i smørøyet». Han har tidligere vært programsjef, regissør og produsent i selskaper som Rubicon og Monster, der han har jobbet med programmer som «Norske talenter» og «Skal vi danse».

- Det er viktig at vi har tre sterke kommersielle mediehus i Norge, som med konstruktiv konkurranse kan konkurrere om seernes og annonsørenes gunst. Dette er en jobb jeg gleder meg til å ta fatt på, sier ny programdirektør i MTG TV, Andreas Bakka Hjertø.

- Hvorfor takket du ja til denne jobben?

- Jeg synes dette er en av de mest spennende jobbene i den norske tv-bransjen. Det har vært en tøff tid for MTG TV så langt, men med alle de fine folkene der håper jeg vi kan snu den trenden til å bli en reell utfordrer til de to andre konkurrentene.

- Hvordan skal dere klare det?

- Det må jeg få litt tid på. Jeg har vært ansatt i 24 timer. Men vi skal sette oss ned med programavdelingen, Morten Micalsen, og de andre nye aktørene for å legge en plan for hvordan fremtiden vil bli for TV3.

- Ser på våren
Men det vil fortsatt ta litt tid før planen blir synlig for tv-seerne.

- Det er for tidlig å si. Jeg håper vi kan gjøre noen endringer allerede til våren, men mest sannsynlig blir det høsten 2015 som jeg kommer til å legge mest trykk på. Vi er allerede nå i gang med våren 2015 og jobber hardt med hva vi kan gjøre for å styrke MTG TV.

- Du kommer fra produksjonsbransjen, hvordan blir det å sitte på andre siden av bordet?

- Jeg gledet meg veldig. Jeg er jo ikke helt ukjent med det, jeg har drevet med utvikling og innhold i veldig mange år. Mitt hovedfokus er å lage gode programmer som mange ønsker å se på. Det har alltid vært mitt hovedfokus når jeg har jobbet i produksjonsbransjen.

- Hva har TV3 gjort feil tidligere?            

- Jeg tror ikke jeg skal gå inn på hva TV3 har gjort feil. Jeg fokuserer på hva vi nå skal gjøre annerledes fremover og hvordan vi skal styrke MTG TV.