Næringslivsavisen NA24 blir den nye økonomiseksjonen til Nettavisen. For nå kjøper Mediehuset Nettavisen opp NA24 fra eneeier Inge Berge.

- Det ble nok klart for vår gode mann Inge Berge at det å være eneeier i et så enestående nettsted som NA24 ikke er lett. Det var etter hvert mer naturlig at andre overtar stafettpinnen, sier sjefredaktør og administrerende direktør i Mediehuset Nettavisen, Gunnar Stavrum, til Kampanje.

- Hvorfor kjøper dere NA24?

- De redaksjonelle områdene nyheter, sport og økonomi har alltid vært en av de tre bærebjelkene i Nettavisen og vi har også vår egen økonomiseksjon. Men nå kjøper vi NA24 utifra den tro at én pluss én blir mer enn to. Dette er samtidig et stoffområde som både leserne og annonsørene etterspør. Jeg er veldig glad for at Nettavisen kan slå kloa i NA24, sier Stavrum.

Berge ute
Stavrum mener NA24 har opparbeidet seg til å bli en sterk merkevare innen økonomijournalistikk på nettet siden starten for hele seks år siden. NA24 ble startet i april 2006 av TV 2 sammen med Aller Gruppen og de fire avisene Bergens Tidende, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Adresseavisen. Men midt i finanskrisen ble det besluttet at en gruppe ansatte, ledet av sjefredaktør Inge Berge, fikk kjøpe opp NA24.

Les også: Berge kjøper NA24

NA24-eier Inge Berge fikk 3,75 millioner kroner i en såkalt nistepakke fra gamle eierne da han overtok nettstedet. Samtidig som all gjeld ble slettet. Etterhvert ble det også innledet et strategisk samarbeid med Nettavisen, men det ble også gjennomført en stor opprydding i selskapet der fem av ni journalister ble permittert. Tillitsvalgt var deretter raskt ute med å døpe om NA24 til NAV24.

Les også: Fikk 3,75 mill. for å overta NA24

Les også: - NA24 er blitt NAV24

Siden januar i år har Berge vært i permisjon fra sin stilling som sjefredaktør i NA24. Han jobber nå som konsulent i et selskap som heter Solid Publication og blir ikke med videre.

- Det har vært en spennende reise. Jeg har nå forlatt journalistyrket og er glad for at NA24 har fått en solid aktør som Nettavisen som eier. Det er en eier jeg tror vil videreutvikle NA24 til fortsatt å være en aktør som sprenger grenser innen økonomistoff, sier Berge til sin egen nettavis.

Tapssluk
Nettavisen overtar dermed én fast ansatt og det som er av vikarer samt alt som ligger av rettigheter til saker og merkenavn og publiseringssystemer. Men samtidig overtar Nettavisen også et NA24 som alltid har slitt tungt regnskapsmessig med store underskudd.

Verst var det i 2008 da underskuddet beløp seg til ufattelige 44 millioner kroner. Frem til 2010 hadde nettstedet tapt nesten 65 millioner kroner. Tallene for 2011 foreligger ennå ikke.

- Men nå tror Gunnar Stavrum at det er mulig å få butikk i NA24?

- Det er bra kontroll i NA24 i dag og selv om det var tungt i starten så hang nok det sammen med at det var fire veldig store eiere som drev nettstedet. I dag er det en «business» som har tatt virkeligheten innover seg og som går rundt. Nå tror jeg Nettavisen kan få NA24 til å bli enda mer lønnsomt. Det skal i hvert fall gå fortere rundt, sier Stavrum.

Men det er ikke bare NA24 som har tapt mye penger i nettmarkedet. Også Stavrums eget Nettavisen har tidvis gått med store underskudd før selskapet for første gang gikk i pluss i fjor. Stavrum sier at selv om Nettavisen i dag har fått skikk på økonomien, vil det være viktig ikke å bevege seg i retning av en ny it-boble. Men som han selv sier:

- Internett er fortsatt en betydelig vekstbransje.

Taus om pris
Prisen Nettavisen betaler for NA24 ikke kjent. Når Kampanje spør om det er mulig å snakke med Inge Berge får vi vite at han allerede er dratt på seilferie i Adriaterhavet.

- Fikk han så godt betalt?

- Ingen kommentar, sier Stavrum.