Nok et byrå bidro i dag til å bryte Try-monopolet på løver under årets Cannes Lions. McCann og Mediafronts bidrag for Widerøe i kategorien for Branded Content & Entertainment, fikk lørdag kveld en bronseløve under prisutdelingen.

Les også: Widerøe gikk videre

Det betyr at Paal Tarjei Aasheims i McCann ønske om at byrået skulle kunne ta med seg en løve hjem i kofferten, ble oppfylt.

- Det hadde vært fryktelig hyggelig å reise hjem med en løve. Jo tyngre bagasjen er, jo gladere er vi! sa Aasheim til Kampanje da det ble klart at bidraget hadde gått videre på shortlist.

Fastfoodvinner - igjen
Vinner av Grand Prix i denne kategorien ble «Cultivate campaign» for den amerikanske fastfoodkjeden Chipotle. Dette bidraget vant også Grand Prix i film-kategorien.

- Dette er et bidrag som skaper et følelsesladet øyeblikk med publikum og har klart å gjøre budskapet relevant for mottakerne. Dette er et glimrende eksempel på en kampanje som setter folk først og produktet på andreplass, uttalte juryleder Avi Savar under pressekonferansen der vinnerne ble kjent.

Branded Content & Entertainment er en kategori som er ny av året. Totalt ble det sendt inn over 800 bidra fra 52 land til denne kategorien. Fra Norge ble det sendt inn tre bidrag i denne kategorien.