Det svenske mediekonsernet Modern Times Group (MTG) åpner torsdag morgen sin kapitalmarkedsdag i Stockholm med å offentliggjøre et kjøp av et internasjonalt tv-produksjonsselskap. Konsernsjef Hans-Holger Albrecht sier kjøpet av tv-produksjonssbyrået er begrunnet i at innhold bare blir viktigere og viktigere

- Innhold er fortsatt konge og blir bare mer og mer viktig. Det eneste Netflix eller noen andre ikke kan kopiere, er lokalt innhold. Derfor må vi gjøre mer på innholdssiden og vi må eie mer, sier konsernsjef Hans-Holger Albrecht i MTG.

Kjøper tv-selskap
MTG eier og driver tv-kanaler som TV3, Viasat4, betal-tv-kanaler som Viasat Fotball og TV1000, radiokanalen P4 og har i mange år eiet tv-produksjonsselskapet Strix. Nå styrker MTG seg enda mer på innholdssiden.

Selskapet kjøper 53 prosent av tv-produksjonsbyrået Paprika Latino som ifølge MTG er det ledende tv-produksjonsselskapet i sentral-Europa og Øst-Europa.

MTG er i dag fysisk til stede i nesten 20 land og konsernsjef Hans-Holger Albrecht mener geografisk ekspansjon er en av de viktigste driverne i mediamarkedet i dag. Paprika Latino har kontor i syv land, deriblant Romania, Ungarn, Slovakia, Serbia, Bulgaria, Slovenia og Costa Rica.

- Å kjøpe majoriteten i Paprika Latino styrker oss enda på innholdssiden og innkjøpskraft i Østeuropa. Det er blir også en viktig milepæl for oss i forhold til vår bredere innholdsstrategi der vi fokuserer på å utvide MTG Studios rekkevidde og geografiske dekning i våre markeder, sier Albrecht.

Møttes i retten
Paprikas tv-katalog inneholder både rettigheter til internasjonale formater «X-Factor» og «The Voice» men også egenutviklede programkonsepter som matprogrammet «Fish on the cake», «4-stjerners middag» på norsk, som var starten på den store kjøkkenkrigen mellom TVNorge og TV3 for et par år siden.

Det var en tv-krig som endte opp i stort rettsdrama der både Viasat, TV3, TVNorge og ITV endte opp, og som TV3 tapte.

Les også: TV3 sliper kjøkkenkniven

Les også:

TV3 tapte mot TVNorge

MTG har i alle år hatt eierskap i det skandinaviske tv-produksjonsselskapet Strix som har ligget under forretningsområdet Modern Studios. I anledning at MTG vil satse enda sterkere på innholdsproduksjon gir de denne divisjonen det nye navnet MTG Studios.

- Innehold er selve kjernen i vår virksomhet og gjennom å styrke kapasiteten på innholdssiden og på produksjonssiden kommer vi til å kunne tilby våre seere et enda bredere tilbud av spennende programmer og formater, sier Albrecht.