Som Kampanje har skrevet om tidligere, har Try/Apt sendt inn totalt 59 bidrag til årets Cannes Lions.

Les mer: Svir av millioner i Cannes

Og hittil har byrået kunnet innkassere de fire eneste norske løvene; tre bronse og en sølvløve. Håpet fra byråleder Kjetil Try var at noen av byråets åtte innsendte reklamefilmer skulle komme videre på shortlist - og fikk ønsket oppfylt for to filmer. Nå håper han på filmløve.

- Det går ikke an å være misfornøyd med fire løver. Det er klart at filmkategorien gjenstår, men dette blir vårt beste år uansett. Men vi bør få en løve i film. Jeg synes det er greit å ha forventninger. Det er ekstremt vanskelig å vinne filmløve. Det er klart at av og til kan man ha flaks, men som regel har man ikke det, sier han.

Les også: Clooney kan få løve

Vil bli best i Norden
Selv om svenske byråer hittil har innkassert 43 løver, blant annet Grand Prix i Cyber, synes Try at de hevder seg godt i konkurransen med svenske byråer.

- Vi er et av de tre-fire beste byråene i Skandinavia, så på det kriteriet bør vi vinne noen filmløver. Vårt mål er å være det beste nordiske byrået, sier Try til Kampanje.

- Hva tror du om ingen andre norske byråer har fått noen løver ennå?

- De er vel sikkert skuffa. De har ikke hatt flaks, for å si det sånn. Det er hyggelig når Norge gjør det bra som nasjon. Selv om vi først og fremst er Try-ere i Cannes, er vi også nordmenn.

- Mafia og væpna vakter
I år er Kjetil Try i Cannes under reklamefestivalen for 29.-året på rad. Og han har med seg rundt 40-50 Try/Apt-folk.

- De første årene jeg var med på midten av 1980-tallet var det eksotisk å reise til et sted med palmer. Men det var mye kriminalitet her med mafia og væpna vakter. Det var den gangen en ren reklamefilm-festival som var den eneste muligheten for oss til å se reklamefilm fra hele verden. Det var stappfullt på visningene og folk buet og klappet, mimrer han.

I dag markedsfører Cannes Lions seg som en «kreativtetsfestival», heller enn en ren «reklamefilm-festival». Og det har ikke minst blitt en enorm pengemaskin.

- Nå har det blitt en industri med milliardomsetning, selv om mye er forbløffende likt. Men festivalen har nok blitt viktigere på den måten at den har tydeligere blitt et VM i reklame, tror Try.