Sverige innfridde og slo knockout på alle konkurrentene i årets Eurovision Song Contest-finale og over tre millioner svenske tv-seere fikk med seg finalen fra Baku i Aserbajdsjan.

Etter finalen ble det også klart at den svenske allmennkringkasteren SVT vurderte sjansen for seier som så stor at de tok kontakt med sin norske allmennkringkasterkollega NRK for å høre hvordan man avviklet et så stort show.

– Det stemmer. Vi hadde et så stort favorittstempel at vi følte det ble naturlig å snakke med NRK om hvordan man arrangerer et show som Eurovision Song Contest (ESC). Vi ønsker å ta lærdom av hva de gjorde på Fornebu etter at Alexander Rybak vant, for det var et fantastisk show. forteller Martin Österdahl til NRK.no.

Sist Sverige arrangerte ESC var i år 2000 og den gang ble showet avviklet i Globen. SVTs mann vil ikke avsløre hvilken arena Eurovision skal sendes fra neste år.

- Vi har mange alternativer. Sverige har etter hvert fått flere gode arenaer, sier Martin Österdahl, som kun vil røpe at det står mellom Stockholm, Malmø og Gøteborg.