Det er Dagens Næringsliv som lørdag kunne melde at NRK vurderer om de skal legge på en pipelyd under den direktesendte delen av rettssaken mot terroristen Anders Behring Breivik. Det skal blant annet være direktesendingen av tiltalebeslutningen som skaper hodebry for mediene. Denne inneholder både navn på personer som ikke ønsker offentlig interesse, samt detaljerte beskrivelser av Breiviks handlinger. NRKs programdirektør Per Arne Kalbakk sier NRK ikke har bestemt seg om de skal direktekutte under deler av sendingen.

- Vi har diskutert dette, men ikke landet på noe. Da vi offentliggjorde tiltalebeslutningen på nettet, sladdet vi navn på overlevende som ikke er kjent i media fra før, og vi sladdet deler fra gjerningsbeskrivelsene. Vi vurderer noe av det samme under sendingene, sier Kalbakk til DN. Han sier videre at NRK vil kunne bipe ut navn, men nødig vil legge inn en forsinkelse i sendingen.

TV 2s nyhetsredaktør sier til Dagens Næringsliv at kanalen har som mål å unngå å bli mikrofonstativ for Breiviks virkelighetssyn, og vurderer en forsinkelse på fem minutter.