998.000 tv-seere fikk med seg første episode av «Lilyhammer» forrige uke. I går steg tallet over den magiske million-grensen til 1.024.000 seere. Det ga en seerandel på 57 prosent til NRK1.

NRKs analysesjef Kristian Tolonen er imponert over at tallene øker etter premieren. Men han er usikker på om «Lilyhammer» kan vokse seg like stor som «Himmelblå» var på sitt største.

- Mest sette «Himmelblå» var nest siste episode med 1.328.000 seere. Det spørs om «Lilyhammer» kan slå det, siden «Himmelblå» gikk på søndager. Men uansett er «Lilyhammer» allerede en av tidenes største dramasuksesser på tv, og en seersuksess generelt, sier Tolonen til Kampanje.

At seertallene økte fra premieren kan tyde på at tv-seerne er i utakt med anmelderne i tabloidene, som ikke var over seg av begeistring for de første episodene.

Les mer:

«Lilyhammer» splitter tabloidene

Statsminister Jens Stoltenberg er imidlertid fan:

- Ser fram til kveldens episode av #Lilyhammer. Takk til @SteinarSagen som passet på at jeg fikk med meg første episode, skrev han på Twitter i går.

Også hovedrolleinnehaver Steven Van Zandts makker Bruce Springsteen gir gode skussmål.

- Jeg elsket det, det var morsomt. Det var morsomt å se kameraten min, sa Springsteen til Wall Street Journal-bloggen Speakeasy etter å ha sett første episode på en premierefest i regi av Netflix. Det er Netflix som har de amerikanske rettighetene til serien.