Tidligere i dag ble det kjent at leder av Høyres kvinneforum og nyvalgt medlem i Oslo bystyre, Julie M. Brodtkorb, er klar for stillingen som administrerende direktør i JKL Oslo. Brodtkorb ble kjent som stabssjef og nærmeste rådgiver for Erna Solberg under valgkampen i 2009, og har tidligere arbeidet i Geelmuyden.Kiese.

Det siste året har hun tilbakelagt som kommunikasjonssjef i Kristiania Eiendomsutvikling.

Les mer:

Julie Brodtkorb blir JKL-sjef

Brodtkorb gjør dermed et «comeback» i PR-bransjen når hun tar over etter konstituert leder Ragnar Sagdahl 1. januar.

- Jeg vil ikke kalle det PR-, men kommunikasjonsbransjen. Der har jeg egentlig vært i hele min karriere, og er også det jeg har drevet med i Høyre og i Kristiania Eiendomsforvaltning, sier Brodtkorb til Kampanje.

- Men som konsulent er det et comeback, og jeg trives veldig godt i den rollen. Det er aldri en kjedelig dag, og man får god innsikt i veldig mye større deler av norsk samfunns- og næringsliv enn man gjør ved å jobbe i bedrift. Man har med forskjellige typer ansatte å gjøre. Det er nøkkelen til et godt team, selv om det er mer utfordrende å lede enn hvis alle hadde vært like.

Ser muligheter
Og Brodtkorb ser allerede store muligheter i selskapet hun nå skal lede.

- Jeg ser på JKL som et byrå med enda større potensial enn de har utnyttet. Jeg synes det er spennende at de er nordiske og at de har eiere som er børsnoterte. Det viser en større grad av seriøsitet.

- Hvor viktig blir din politiske erfaring i JKL?

- Som kommunikasjonssjef for et politisk parti, både for hele Høyre og for stortingsgruppen, er man i store og små kommunikasjonskriser hver eneste dag på alle nivåer. Når man i tillegg har jobbet med partiledelse, har man også et godt kontaktnett. Jeg har i tillegg hatt glede av halvannet år i Kristiania Eiendomsforvaltning, der jeg har utviklet et kontaktnett i næringslivet.

- Begrenser ditt politiske verv hvilke kunder du kan jobbe med?

- Nei, men det vil begrense hvilke saker jeg kan stemme over i bystyret. Hvis jeg skal komme over en situasjon hvor jeg er inhabil, vil det gå inn en vara. Jeg har bedt om å sitte i sosial- og helsekomiteen, hvor det vil være få slike saker.

Tar gjerne et middagsmøte
Det ble blåste friskt i PR-bransjen for ett år siden da det kom ut detaljer om «hemmelige» middagsmøter mellom toppene i de fem store PR.byråene Burson-Marsteller, Kreab Gavin Anderson, Geelmuyden.Kiese, Gambit K & H - og JKL. Middagsmøtene ble beskyldt for å fremme hemmelighetskremmeri, og for å være et bevis på at NIR ikke har lykkes som et samlet forum for informasjonsrådgivere i bransjen.

Les mer:

- Trist for PR-bransjen

Men Brodtkorb lar seg gjerne invitere til middagsmøte med de øvrige PR-toppene.

- Ja, jeg synes alltid det er hyggelig å møte spennende mennesker over en middag.

- PR-bransjen har fått kritikk for ikke å være åpen nok. Oppfatter du det som et problem?

- Nei. Jeg synes det blir en merkelig konstellasjon, når vi ikke setter spørsmålstegn ved andre deler av næringslivet. Vi må passe oss for ikke å komme i en situasjon der vi ikke ser hvor viktig kommunikasjon er for å drive næringsvirksomhet. Veldig mange bedrifter kan øke sine marginer ved å bli mer proffe på kommunikasjon. Det er med på å trygge arbeidsplasser. Mystifiseringen av kommunikasjonsbransjen må vi klare å legge bak oss i Norge, sier hun.