Det begynner å bli en stund siden Rimi-kjeden var landets største enkeltkjede med en markedsandel på over 16 prosent. Ti år senere er dette helt snudd på hodet og med en markedsandel på 5,9 prosent er kjeden den svakest stilte av de store kjedene i et marked hvor Rema 1000 (20,3) og Kiwi (13,5%) dominerer.

- Den satsingen vi nå gjør er en del av satsingen på å få Rimi tilbake til gamle høyder. Vi forsterker det konseptet som har fungert godt i markedet de siste årene. Vår hovedmålgruppe er små og store barnefamilier. Det er viktig å være billig, men det er vel så viktig at det går raskt å handle. I løpet av høsten tror jeg kundene våre vil forstå hva vi mener med det, sier markedsdirektør Henning Eriksen til Kampanje .

Satsingen skjer samtidig med at eieren ICA Norge, som driver butikker under Ica- og Rimi-navnene i Norge, har tapt mye penger de siste årene. To milliarder svenske kroner er blåst bort de siste tre årene.

- Rimi har hatt en god utvikling de siste årene, sier markedsdirektøren .

I første kvartal ble tapet på driften i ICA Norge hele 234 millioner svenske kroner, nær en kvart milliard og før helgen bestemte samtidig ICA seg for å selge 24 av sine 25 ICA Maxi-butikker.

Nytt reklamekonsept
Etter at Stein Erik Hagen solgte seg helt ut av Ica i 2004 har Rimi-kjeden slitt med å finne sin plass i det konkurransepregede norske markedet, men denne uken gikk Rimi og Henning Eriksen på lufta med en helt ny profilfilm, lansert for bygge opp under det helt nye kommunikasjonskonseptet og den nye posisjonen som skal være «raskt og rimelig».

«Nye» Rimi lanseres med en 45 sekunders profilfilm laget av McCann og Motion Blur.

- Den går på lufta i disse dager og det kommer til å støttes med mye tv. Dette er imidlertid bare begynnelsen på det nye konseptet vårt «raskt og rimelig» og det går på at det er effektivt å handle på Rimi. Dette er starten og den første av mange spennende nyheter som kommer fra Rimi fremover, sier Eriksen.

De siste årene har Rimi-kjeden pusset opp butikkene og fremstår i dag nystriglet etter flere år med omprofilering av butikkene. Høstens kampanje skal befeste den nye posisjonen «Raskt og rimelig». Den skal erstatte det gamle slagordet «Det koster så lite».

- Det er en helt helt ny payoff men den bygger vider på det vi har hatt. Nå skal vi tydeliggjøre posisjonen vår enda mer. Det koster så lite gikk på at det kostet så lite tid og penger nå tydeliggjør vi dette og skrur til litt. Dette går mer direkte på det vi ønsker å kommunisere, sier Eriksen.

- Små og store barnefamilier
Etter ombyggingen har butikklokalene blitt mer oversiktlige, med tydelig skilting og lavere hyller. Prisene er også lavere, uten at det alene er det viktigste.

- Det er spennende for oss å lansere det nye reklamekonseptet nå som vi har konvertert butikkene våre. Vi håper og tror at kundene opplever at de handler raskere og rimeligere hos oss, sier Eriksen.

Paal Tarjei Aasheim i McCann, som har stått bak kampanjen, har stor tro på at det nye konseptet.

- Den nye reklamefilmen er første steg i arbeidet med å gi Rimi en tydeligere og mer attraktiv rolle i folks liv. Utover høsten kommer det stadig flere elementer i en relativt stor og integrert kampanje, lover han.

Teamet bak Rime-filmene i McCann er kreatørene Martin Røstvold Thorsen, Jens Petter Aarhus og Henrik Bydal. Rådgiverer har vært Paal Tarjei Aasheim og Hanne Karlsen er prosjektleder.

Byråprodusent er Beril Holte Rasmussen, mens den nevnte Henning Eriksen og Vidar Engen er ansvarlig hos kunden. Produksjonsselskap er Motion Blur, produsent er Ola Narum Berg og Johan Tappert har hatt regien.