Foto: Scanpix

Det ble bråk da NRK Super bestemte seg for å flytte barneprogrammet «Drømmehagen» til en annen tid på dagen for å variere på programtilbudet sitt. Småbarnsforeldre truet med å boikotte NRK Super da «Drømmehagen» ble flyttet. En Facebook-gruppe som krever programmet tilbake til samme sendetid, vokste raskt til rundt 25 000 medlemmer.

I går var saken oppe i Kringkastingsrådet og rådet der blant andre tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik nå deltar.

- Man skal ikke forandre bare for forandringens skyld. Hvis man har funnet et program som gir småbarn ro, fred og trygghet, bør man ikke ta dette bort bare fordi man har et ønske om å endre, sa nybakt rådsmedlem Knut Haavik ifølge Dagbladet.

Rådet var skjønt enige om at NRK Super burde vurdere Drømmehagen-flyttingen på nytt. Men etter to år med Makka Pakka var det ifølge NRK Super-redaktøren Nils Stokke på tide å endre tilbudet i sendeflaten, skriver NRK.no .

– Vi bytter på programmer hele tiden, da det er vår oppgave å gi et variert tilbud til barn i alle aldersgrupper. «Drømmehagen» traff 40 prosent av barna mellom 2 til 4 år. Når «Fantorangen» nå sendes i stedet, er det også 25 til 30 prosent flere barn i den aldersgruppen som ser på, forklarte Stokke overfor Kringkastingsrådet.