Avisorganisasjonene er irriterte over at en kraftig presset avisbransje ikke fikk én krone ekstra fra kulturminister Trond Giske og regjeringen da revidert statsbudsjett ble lagt frem i dag. Dette beklager Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

- Hverken i tiltakspakken fra regjeringen i mars eller i statsbudsjettet fikk pressen mer støtte. At utsatte aviser heller ikke i nå i revidert budsjett ble tilgodesett, er bekymringsfullt, sier administrerende direktør Arvid Sand i MBL i en pressemelding.

Han synes det er beklagelig, fordi mer pressestøtte nå ville gitt utsatte aviser et sårt tiltrengt tilskudd i en vanskelig tid.

MBL vil nå ta initiativ til en dialog med myndighetene for å se på utradisjonelle virkemidler i en tid som er vanskelig for hele avisbransjen.

Også lokalavisene er misfornøyd med at regjeringen ikke har satt av ekstra penger til økt pressestøtte.

- Lokalavisene har hatt en positiv utvikling gjennom mange år. Den positive opplagsutviklingen viser at leserne vil ha lokalavisene, men de fleste lokalavisene har også merket et vanskeligere annonsemarked, om enn litt senere og i mer varierende grad enn de store avisene. De små avisene har mindre marginer i utgangspunktet, sier styreleder Tomas Bruvik i Landslaget for Lokalaviser (LLA) i en pressemelding.