Det er Storm mot Yr når vær-gründer Siri Kalvig i Storm Weather Center er kritisk til at NRK og Meterologisk Intstitutt (MI) bruker offentlige penger til å bygge opp den populære værtjenesten yr.no i konkurranse med kommersielle aktører, skriver Dagens Næringsliv.

- Dette er konkurransevridning og misbruk av en markedsposisjon , og noe vi diskuterer med departementet, sier Kalvig til bladet Teknisk Ukeblad.

Kalvig som for tiden er å se på TV 2 i underholdningsprogrammet "Skal vi danse", mener det blir vanskelig for en privat aktør når rammebetingelsene endrer seg vesentlig på kort sikt.

I september feiret den populære tjenesten yr.no ett år, og det har vært et år med kraftig trafikkøkning. I fellesferie ble det satt rekord med 1,3 millioner brukere på en uke.

- Det som er viktig for oss, og som er i tråd med MI statsoppdrag, er at yr.no er en tjeneste for allmennheten, og ikke en kommersiell tjeneste, sier Mette Krohn-Hansen, administrerende direktør i Storm Weather Center.

MI innrømmer på sin side at det noen ganger er vanskelig å avklare hvor grenseoppgangen mellom kommersielle og allmenne interesser går.