- Vi tror skoene kan si mye om en person, og at dette derfor er en tankevekkende og følelsesmessig sterk måte å formidle budskapet på, sier Erik Trosby, kommunikasjonssjef i Volvo Cars Norge, i en pressemelding.

Den nye opplysningskampanjen «Kjør forsiktig» fra Volvo og Trygg Trafikk retter søkelyset på dødsfall i trafikken, samtidig som de oppfordrer sjåfører til å kjøre forsvarlig. Hovedrollen i kampanjefilmen er gitt til de 113 skoparene som representerer like mange mennesker som mistet livet i trafikken i fjor.

Kampanjen er laget og utviklet av PR- og reklamebyrået JCP PRAD.

- Noen ganger får man jobbe med kampanjer som føles ekstra viktig, og dette har absolutt vært en sånn jobb. De fleste av oss tenker nok at en bilulykke ikke er noe som vil ramme en selv, men sannheten er at det kan ramme hvem som helst. Helt vanlige liv med relasjoner, hobbyer og drømmer, forteller kreatørene i JCP PRAD, Hanna Sverdrup og Christian Kruse.

I forbindelse med Trygg Trafikks årlige trafikksikkerhetskonferanse ble det bygget en vegg med 113 par sko. Ideen er inspirert av Norsk vegmuseum på Hunderfossen, som tidligere har laget en vegg av sko for å illustrere dødsfall i trafikken.

Ett av innslagene er en film med en pårørende etter ulykken i Trysil i fjor, der det unge kjæresteparet Ingvild Reinaas Bjørshol (20) og Emil Myhre Marienborg (20) omkom i en trafikkulykke på vei hjem fra påsketur. Emils far, Jan-Tore Marienborg, representerer familiene i den følelsesladede filmen.

- Det er tung og alvorlig materie å jobbe med, men resultatet har blitt veldig fint og verdig. Det er utrolig sterkt å høre Emils far snakke om sønnen, og forhåpentligvis kan det bidra til at flere tenker seg nøye om i trafikken, sier Kristoffer Reppen, rådgiver i JCP PRAD.

Kampanjens hovedbudskap er: kjør forsiktig.

- Det å be noen om å kjøre forsiktig er både en kjærlighetserklæring og en oppfordring om å være en ansvarlig sjåfør. En som kjører rusfritt, tilpasser farten etter forholdene og følger med på veien, sier kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk, Cecilie Bryner.