JCDecaux har i den siste tiden jobbet tett med reklamebyrået Publicis Kitchen for å blåse nytt liv i de innvendige reklameflatene på T-banevogner, busser og trikker i hele Oslo-regionen. Til å vise frem denne reklameplasseringen knyttet reklamebyrået og utendørsselskapet seg til et nytt norsk band.

Dermed er bandet Drakånis å se på 15.000 reklameplakater inne i mer enn 1.000 busser, alle de gamle trikkene og i samtlige T-banesett i hele Oslo-regionen.

- I stedet for å fortelle om fordelen ved å kommunisere på disse flatene, ble løsningen å bevise dette. Valget falt på at vi hadde lyst til å gjøre noe som er bra for kulturen i hovedstaden. Etter å ha samarbeidet med AKKS falt valget på bandet Drakånis. Det består av fire unge jenter som synger norsk rock på sitt aller tøffeste.  Det viktige var at de var ukjente, men også talentfulle, og vi fant gull i Drakånis, sier det kreative teamet Hans Martin Rønneseth og Thomas Askim i Publicis Kitchen.

- Hvorfor akkurat dette bandet?

- - Bandet ble plukket ut ved at vi kontaktet ulike aktører som engasjerer seg i unge musikktalenter. En av disse var AKKS som jobber med musikkopplæring for unge, med særlig fokus på kjønnsbalanse i alle ledd av musikkbransjen.  Jentene i bandet møtte hverandre også gjennom AKKS, sier de Askim.

Nytt rockeband:

Her ser du bandmedlemmene i Drakånis, Flora Sofia, Anna, Anna og Hedda.

Resultatene fra kampanjen har ikke latt vente på seg, kan reklamekreatørene fortelle. Bandet skal ha blitt kontaktet av flere medier og festivaler, kampanjen har blitt delt av profilerte personer og har skapt diskusjoner i sosiale medier.

- Vi kunne først ikke tro det var sant da vi fikk tilbud om å delta i denne kampanjen. Vi ønsker jo at flest mulig skal høre musikken vår, så dette var en mulighet vi ikke kunne si nei til. Tidspunktet var også perfekt ettersom vi allerede hadde planlagt å gi ut en EP på samme tid som kampanjen. Vi gleder oss til å vise alle hva vi har jobbet med, sier de fire bandmedlemmene Flora Sofia, Anna, Anna og Hedda i Drakånis

Bandet har også fått designet en ny logo, og et egen photoshoot til kampanjen med en av Norges mest anerkjente artistfotografer, Pål Laukli.

Ide og konsept er utarbeidet av det kreative teamet Thomas Askim og Hans Martin Rønneseth, mens Haakon Dahl har vært konsulent og Susanne Solberg har vært prosjektleder.  Aurora Wergeland har laget design for bandet, mens Jo-Øystein Slinde har vært ansvarlig fra JCDecaux.

- Vanligvis er vi ute og snakker om dette til annonsører og byråer, men denne gangen valgte vi i stedet å lage en kampanje som beviser hvor effektive disse reklameflatene er. I en tid hvor all kommunikasjon blir kortere og mer fragmentert, kan annonsører på disse flatene få en oppmerksomhet som gir helt andre muligheter for kommunikasjonen. Dette tror vi er svært attraktivt for de aller fleste merkevarer, sier Slinde.