«Glem å bruke kamera! Denne kunstformen kan bare forstås av publikum ved å være fysisk til stede. Å filme opplevelsen vil dessuten føre til en utvanning av produktet, publikumssvikt og økonomisk tap.»

Sitatet over kan ikke tilskrives én person. Deler av innholdet er likevel blitt uttrykt jevnlig av ulike aktører i kulturlivet i løpet av de siste 30 årene. Foreløpig sistemann ut er Lars Øberg, som i sin Kampanje-kommentar beskriver hvordan video og strømming forringer både selskapskulturer og begeistring på live arrangementer.

Historien viser at han ikke er alene. Like sikkert som at teknologien gjør stadig nye fremskritt, er det at noen i nærheten av underholdningsproduktet ønsker å begrense opplevelsen til folk som ikke er fysisk til stede.

Noen konkrete eksempler er;

- Norges Fotballforbund fryktet helt inn på 90-tallet at å vise hele landskamper på TV ville strupe publikums lyst til å møte opp på Ullevål stadion. Derfor avspiste NFF lenge befolkningen med redigerte opptak og en og annen direktesendt omgang. Starten på Drillos-eventyret, 2-1-seieren over Nederland på hjemmebane i 1992, var første gangen NFF lot NRK vise en hel landskamp.

- Rockestjernen Neil Young ledet lenge an kampen for artister som ønsket strømmetjenester og særlig Spotify dit pepperen gror. Hans begrunnelse var at kvaliteten på strømming skader musikken og hjernene våre. I 2016 ga han omsider etter for fansens krav om å tilgjengeliggjøre musikken sin. Siden da har katalogen hans vært tilgjengelig på nettopp Spotify.

- Regissør Tyna Tønnessen hevdet i et intervju med Klassekampen i 2019 at det var naivt å tro at en levende kunstform som teater enkelt lot seg overføre til filmmediet. «Det ser grusomt ut. Selve kunstformen blir ødelagt og avslørt», sa Tønnesen den gangen, og la til at hun aldri ville strømme sine egne forestillinger.

Det er lett å riste på hodet av gammel skepsis til ny teknologi. Det var imidlertid først da koronapandemien var over oss at «alle» virkelig forstod hvor viktig strømmeteknologi er for å binde oss sammen og skape fellesskap. Næringslivet var raskest ut av startblokkene med videokonferanser, men kulturlivet lå ikke langt bak. I løpet av kort tid tuslet familier gjennom fornøyelsesparker, venner skålte mens de så sommerens konserter og teatre inviterte seg selv inn i folks stuer. Alt gjennom heldigitale opplevelser.

Som med enhver ny teknologisk tjeneste som forenkler folks hverdag, så ble også strømming raskt en naturlig måte å konsumere kultur på. I Try Apt hjelper vi mange kunder med å skape kommunikasjonsløsninger rundt ulike strømmetjenester. Blant de mest oppløftende tilbakemeldingene vi får fra kundene våre er at hindre som økonomi og geografi nå er langt enklere å forsere for strømmere, uavhengig av inntekt eller postnummer. Og vel så viktig; personer med bevegelseshemming føler seg for første gang sidestilt med funksjonsfriske på en konsert eller teaterforestilling. Disse effektene gir god samklang med regjeringens ambisjon om at kulturarrangementer skal bidra til å skape fellesskap på tvers av befolkningsgrupper.

På kort sikt vil strømming fortsette å være et lett tilgjengelig alternativ på kulturarenaer som har følt et press for å nå sitt publikum på nye måter. Men hva skjer den dagen normalen returnerer igjen? Når folk på ny kan stå skulder til skulder foran en scene og oppleve et fellesskap som mange i dag savner?

Jeg tror innsikten som dagens strømme-pionerer nå tilegner seg, blir viktig å dykke ned i. Mye er fortsatt uavklart, inkludert bærekraftige prismodeller, full utnyttelse av plattform-teknologi og tilrettelegging for fullgode brukeropplevelser.

På særlig det siste punktet får kommunikasjonsbransjen en viktig jobb å gjøre. Ja, selvsagt vil kunder i en normal hverdag igjen fokusere på sine kjernetjenester. Det skulle bare mangle. Tross alt er det disse tjenestene som i alle år har skapt arbeidsplasser og budsjetterbar inntekt. Samtidig har strømming i disse koronatider vist at det er mulig å skape nye, gode fellesskapsopplevelser. Og inkludere store brukergrupper som av ulike årsaker frem til nå har vært ekskludert fra det gode selskap.

Utfordringen med å holde tempoet oppe på utviklingen av strømmeopplevelser skal vi derfor ta på strak arm. Det skal vi gjøre ved å gjøre det vi kan best: Tørre å utfordre, tenke nytt og skape kommunikasjon og løsninger som hjelper kunden med å få slag på kassa. Potensialet som ligger i strømming er for stort til at vi lar være.