Ved hjelp av teknologi og kreative løsninger får Cutters-kunder skreddersydde og personaliserte videoer tilpasset hver enkelt. Og for å gi litt ekstra volum gjennom hele kundereisen tester frisørkjeden ut nye og personaliserte videoer som en integrert del av kundeopplevelsen.

- Takket være kombinasjonen av teknologi og kreative løsninger gitt, har vi muligheten til å tilby innhold som er unikt tilpasset hver kunde basert på deres preferanser og tidligere valg, sier markedsansvarlig Cutters, Maria Drivenes, i en pressemelding.

Videoene lages ved at et flertall ulike blokker basert på datapunkter fra kunden, settes sammen til personaliserte videoer. Det er teknologiselskapet SEEN og det kreative byrået Racecar, som står bak.

- Vi har hatt gleden av å samarbeide tett med Cutters for å utvikle et malverk som reflekterer deres merkevare og direkte fortellerstil. Ved å bruke fleksible fortellerblokker kan videoene enkelt personaliseres for hver kunde, samt tilpasses for nye historier. Dette gir Cutters et unikt verktøy som kan brukes over lang tid og styrker deres allerede eksisterende kundereise, sier design- og kommunikasjonsstrateg i Racecar, Franck Aubry.

Teknologiselskapet SEEN eies av blant andre Petter Stordalen, og dette er ikke første gangen teknologien brukes for å gjøre kommunikasjonen varmere og mer personlig.

Sist var det Europris som kunne gi kundene sine en personlig reklamefilm i gave i forbindelse med en bursdagskampanje.

- Vi er veldig stolte av samarbeidet med Cutters, der vi bruker kundedata for å skape en personlig og engasjerende onboarding-opplevelse. Dette prosjektet viser hvordan teknologi kan forbedre kundeopplevelsen ved å tilpasse den til hver enkelt bruker, sier teknisk direktør i SEEN, Ronald Griffin.