- Vi har alltid fulgt mantraet «innovate or die» i alt vi gjør. Vi har jobbet hardt for å gi gjestene våre en fantastisk opplevelse i restaurantene, men den digitale plattformen vår har nådd et punkt hvor en omfattende oppgradering er nødvendig, sier markedssjef David Wright.

- Målet er at vår digitale tilstedeværelse skal gjenspeile den kvaliteten og atmosfæren våre gjester opplever i våre restauranter, og vi er svært fornøyde med å gå videre med Frend og B&Y på dette prosjektet, legger han til.

Dennis Nilsson, sjef for e-handel i Frend, mener Sumo skiller seg ut i restaurantbransjen ved å skape en digital opplevelse som står i stil til den fysiske.

- Bransjen som helhet henger langt etter på dette området, og i en konkurransedrevet bransje er det avgjørende å utnytte digitale kanaler for å differensiere seg, sier Nilsson, som samtidig skryter av samarbeidet med Bielke&Yang.

- Samarbeidet med Bielke&Yang er sømløst, da vi har en solid historikk med vellykkede prosjekter sammen. Det er en kombinasjon som er dynamitt og er nødt til å smake godt.

Morten Håvik, designer i Bielke&Yang, kommenterer samarbeidet:

- Sumo-gjengen har tonnevis med erfaring som vi har tatt med oss inn i prosessen, som et viktig utgangspunkt for valg av løsninger. Med kombinasjonen av levende design, godt innhold og topp moderne teknologi skaper vi en sømløs opplevelse for gjestene, sier Håvik.

Wirght forteller at utviklingen med Frend og Bielke&Yang så langt har vært positiv.

- Begge teamene er ambisiøse, flinke og hyggelige å samarbeide med, og den gode dialogen har vært avgjørende for å holde prosjektet på rett spor. Vi forventer at dette samarbeidet vil levere svært positive resultater, og vi gleder oss til å dele det endelige produktet med våre gjester.