Høyre har valgt det norske rådgivningsmiljøet Amidays for å bli bedre på bruken av markedsføringsteknologi og datadrevet annonsering i 2023-valgkampen.

- Høyre er tidligere kåret til valgkampens digitale vinner, mye grunnet tilnærmingen til hvordan kommunikasjon, teknologi og virkemiddelbruk kan kombineres. Vi skal nå velgerne våre med relevans og presisjon, og ønsker derfor å bygge videre på samarbeidet vårt med med Amidays fra 2019- og 2021-valgkampene, sier Pia Wexels, kampanjesjef i Høyre.

Les også: Ingen partier får terningkast seks i den digitale valgkampen - ett parti får terningkast én

Samarbeidet omfatter rådgivning innen anvendelse av data, annonserings- og markedsføringsteknologi, måling og analyse, mediestrategi og planlegging, samt bistand til gjennomføring av annonsering i tett samarbeid med Høyres valgkamp-team. 

- Jeg velger å tro at godt arbeid belønnes med mer arbeid. At en så profesjonell og ambisiøs oppdragsgiver velger oss som rådgivningsmiljø vitner om vi kan levere sterkt strategisk og operativt i høy hastighet. Høyre er en oppdragsgiver som får ting til å skje raskt og effektivt. Det passer oss vår arbeidsform svært godt, sier Jakob Skåltveit, daglig leder i Amidays. 

Høyre og Amidays startet arbeidet med 2023-valgkampen i sommer 2022, og har allerede gjennomført flere tester og piloter med ulike resultat- og læringsmål. Også ved tidligere valgkamper har Høyre jobbet med Amidays.