Hun blir Høyres nye kampanjesjef: - Vi skal også underholde

Pia Wexels går fra Try Råd til et Høyre i medvind.

Publisert / Oppdater

Bror Remen
Bror Remen Journalist

Pia Wexels trådte i oktober inn i rollen som ny kampanjesjef i Høyre. Wexels kommer sist fra kommunikasjonsbyrået Try Råd, og har også tidligere jobbet i Oslo Høyre.

- Jeg er veldig privilegert fordi jeg hadde det fantastisk i Try Råd, som jeg mener er Norges koseligste og beste byrå. Så jeg gikk utelukkende fordi jeg fikk denne muligheten til å jobbe med Høyres kampanje og formidling av deres politikk. Jeg går til en veldig spennende jobb med fine folk, sier den ferske kampanjelederen i Høyre.

Selv om hun går inn i en ny rolle i Høyre, mener hun det finnes noen fellestrekk med jobben hun har gjort i Try Råd.

- For det første blir det et fokusområde, politikk. Og jeg skal jobbe mye mer over hele landet. Men utover det så er det egentlig å gjøre et godt forarbeid, legge gode planer og operasjonalisere dem. Det er egentlig ikke så annerledes enn fra tiden min hos Try. Men det er klart at her i Høyre er det veldig mange som jobber felles mot et mål, mens i et byrå som Try jobber man for forskjellige kunder, sier Wexels.

Wexels fremhever at jobben i Høyre gjør at hun vil få arbeide med det hun er mest opptatt av; frivillighet, kommunikasjon og samfunn.

- Her får jeg jobbet med dette hver eneste dag. Det er komplekst å være markeds- og kampanjesjef i et parti med lokallag over hele landet, men det er fortsatt et hovedfokus å konsentrere seg om. Og det er å nå ut til folk med politikken vår, forteller hun.

Hun tror ikke at Høyre kommer til å kjøpe mye tjenester fra kommunikasjonsbransjen. 

- Vi gjør primært veldig mye inhouse. Som mange andre bruker vi tjenester der vi ikke selv har kompetanse, men det er ikke i veldig stor grad, sier hun. 

- Må kunne ha det gøy

Høyre har de siste årene satset på å blande humor sammen med politikk gjennom deres ulike sosiale medier.

- Det er et bevisst grep Høyre begynte med for noen år siden, å gjøre den politiske kampanjen gøy. Det er tungt materiale i mye av politikken, så det er viktig å kunne formidle det på en lettfattelig og positiv måte. Politikk er på mange måter et stort alvor, men for at folk skal engasjere seg må vi kunne ha det gøy og jobbe sammen om et mål, sier Wexels. 

Wexels trekker frem at Høyre er heldige som har Erna Solberg som partileder, siden hun ikke er redd for å kommunisere med befolkningen på alle mulige måter. Blant annet har Høyre tidligere produsert gensere, T-skjorter og handlenett med foto av Erna Solberg i fargerikt design. 

- Vi er heldig som har en partileder som byr på seg selv og stiller opp på ulike ting. Og det er fordi hun er den hun er. Det er ikke gitt at dette fungerer for alle. Det må være ekte. Når man først har det og hun også synes det er gøy, så kan vi gjøre morsomme og kanskje litt uventede ting, sier hun. 

Wexels legger til at politiske kampanjer har et ansvar for å underholde befolkningen, noe hun merket var annerledes i utlandet. 

- Jeg var en gang på et valgkampseminar i Tyskland, hvor en av foredragsholderne sa: We are campaigning, not entertaining. Og jeg var ikke enig med det. Vi skal også kunne underholde, i de settingene det passer seg. 

Likevel mener Wexels at man må tenke på hvilke målgruppe man ønsker å nå og hvordan dette kan formidler på ulike flater.

- Vi har gjort mye morsomt på Snapchat, Instagram og TikTok. Men dette handler om hvilke målgrupper man ønsker å nå og på hvilke plattformer det passer. På TikTok når man for eksempel grupper som kanskje ikke ser på Dagsnytt 18.

Erfaring fra PR og politikk:

Før hun jobbet i Try Råd jobbet Pia Wexels i Geelmuyden Kiese. Tidligere har hun jobbet som kampanjeleder for Oslo Høyre. Foto: Eivor Eriksen

- Ingen tar noe for gitt

Høyres Hus i Stortingsgata er blitt Wexels nye arbeidsplass. Hun forteller det kommer til å være lange arbeidsdager frem mot valget neste år, men at stemningen i huset er god. 

- Her har de jobbet lenge med neste års valg. Jeg kom inn nå, og ja, vi har veldig gode målinger, men det er ingen i Høyre som tar noe for gitt. Vi vet godt av erfaring at man må jobbe hardt for hver eneste stemme. Ting kan fort snu i politikken. Men det er veldig rolig og positiv stemning her.

Try Råd ledes av Sindre Beyer, tidligere politisk rådgiver for statsminister Jens Stoltenberg og kommunikasjonssjef for Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Try har også stått bak flere kampanjer for Arbeiderpartiet.

- Da kan vi regne med at du liker politikken til Høyre?

- Det gjør jeg. Så har jeg vært heldig å kunne fått jobbe på Norges flinkeste kommunikasjonshus og lært veldig mye der. Det får jeg brukt til å fremme Høyres politikk her, sier Wexels.

Hun blir Høyres nye kampanjesjef: - Vi skal også underholde