- Vi står bak Norges mest avanserte implementering av personaliseringsteknologi. Det har vi gjort hos Ark der vi har personalisert hele Arks digitale økosystem, sier administrerende direktør i det norske teknologi- og markedsføringsselskapet, Sannsyn, Morten Krogh-Moe.

Han er gründer og sjef i oppstartsselskapet som hjelper norske bedrifter til å personalisere kommunikasjonen på nettsider, i eposter og i apper. Personaliseringen er basert på kundedata fra både kjøp i fysisk butikk og klikk på nettsider. 

Nå henter han inn en profil fra den norske ehandelsbransjen for å nå målene Sannsyn har satt seg for 2019.  I fjor høst solgte nemlig Ole Martin N. Evensmo nettavisen og konferansekonseptet sitt og etter en liten tenkepause er det nå klart at han begynner i Sannsyn som markedssjef.

- Få kjenner det nordiske netthandelsmarkedet så godt som Evensmo. Å få ham med på laget er noe vi er svært glade for, sier Krogh-Moe.

Evensmo har også jobbet for Komplett Group og Elkjøp Nordic, samt kjeder som David-Andersen og Jernia. De siste årene har han imidlertid brukt mest tid på nyhetsnettstedet ehandel.com og handelskonferansen NXT som i fjor ble solgt til Ehandel.se som er en del av det svenske medieselskapet LRF Media.

- Hvorfor solgte du nettavisen og konferansen din?

- Netthandelen i Norden er i ferd med å bli ett stort marked, der alle de store aktørene satser på tvers av landegrensene. Det er dermed også naturlig at mediene og konferansene som dekker denne sektoren satser nordisk. Det var jeg innstilt på å gjøre, men jeg merket fort at det ville kreve mye tid og kapital. Som en utålmodig mann med begrensede midler var det derfor fristende å takke ja da da svenskene i fjor tok kontakt og spurte om jeg ville selge, sier han. 

- Ble det en hyggelig forretning for deg?

 - Jeg har dessverre ikke lov til å si så mye om summen, men jeg tror begge parter var fornøyd.

Les også: 

- Startet som hobbyprosjekt
Parallelt har Evensmo gjort noen mindre investeringer. Nylig omtalte Kampanje en emisjon som teknologi- og markedsføringsselskapet Coupler gjennomførte og hvem andre enn Evensmos navn dukket opp på aksjonærlisten.

- Navnet ditt dukket nylig opp i en annen sammenheng, der jeg skrev en sak om Coupler. Er det en investering du har gjort med penger fra salget av ehandel.com og NXT?

- Etter å ha jobbet med netthandel, markedsføring og teknologi i mange år, kjenner jeg mye flinke folk og har fått mulighet til å kjøpe meg inn tidlig i noen teknolgibedrifter. Da jeg startet var dette et rent hobbyprosjekt der jeg har investert mine sparepenger, men etter å ha truffet godt med mine investeringer flere ganger, har selvtilliten økt og en oppskalering kan på sikt bli aktuelt, sier Evensmo.

Han har i dag eierandeler i Coupler, samt CRO-byrået Right Brain og teknologiselskapet Lipscore. 

- Går du også inn på eiersiden i Sannsyn?

- Jeg har per i dag ingen eierandeler i Sannsyn, men vi har en dialog vedrørende dette. Sannsyn er i mine øyne et teknologiselskap med et stort potensial, sier han.

Varsler tung satsing
Sannsyn har vært i markedet i seks-syv år og ifølge Krogh-Moe drevet lønnsomt hvert år penger som er reinvestert i plattformen. Selskapet som i 2017 hadde en omsetning på drøye syv millioner kroner teller i dag de elleve hoder med i sin nye kollega og har nettopp flyttet fra StartupLab til Episenter på Holbergs plass.

- Det er et scaleup-miljø ledes av den tidligere markedsdirektøren i Google, Peter Jetzell.

Gründerne i Sannsyn solgte i fjor høst ut en liten post til samarbeidspartnerne  Pearl Group. Pearl er Norges største SAP og jobber primært med store retailere.

Sannsyn varsler nå at de kommer til å satse tungt i 2019 sammen med sin nye medeier