Fredrik Schjold blir ny daglig leder i Netlife Design, som er Netlife-gruppens digitale designbyrå. Han tar over jobben etter Martin Vikesland, som også var en av gründerne av byrået som tidligere het Netlife Research, som ble kjøpt opp av Posten i 2016.

- Vi valgte Fredrik fordi vi håper han kan utfordre oss på mange områder, sier Jostein Magnussen, fungerende daglig leder og gründer i Netlife Design.

- Fredrik Schjold er en sterk teambygger, og tverrfaglige team er det viktigste i Netlife. Som tidligere interaksjonsdesigner kjenner han også feltet vi jobber i svært godt. I rekrutteringsprosessen hadde vi mange gode og morsomme fagdiskusjoner. Ikke minst har han verdifull erfaring fra kundesiden, og vi gleder oss til å få Fredriks blikk på hvor vi er nå og hvordan Netlife skal utvikle seg i årene fremover.

Les mer: Netlife-sjefen slutter

Har vært 11 år i Finn
Den nye Netlife Design-sjefen kommer fra Finn, der han har vært i 11 år, den siste tiden med produkt- og forretningsansvar for Finn Jobb. Nå mener Schjold at han går til drømmejobben.

- Hva gjør det med en person å ha jobbet i Finn i 11 år?

- Jeg har hatt fem jobbet i Finn, og det er et dynamisk selskap, så jeg har ikke frosset fast på noen som helst måte, men lært mye. Finn er en digital spydspiss i Norge og et bra sted å jobbe, sier Schjold.

- Så valgte du likevel å bytte jobb, hvorfor det?

- Jeg ble kontaktet og da jeg hørte navnet Netlife, så husket jeg det godt fra mine dager som konsulent. Jeg begynte i det første internettbyrået i Norge, New Media Science, som senere ble Bouvet, og var der i nesten ti år. Jeg synes Netlife virker som et innmari spennende selskap, og så er det noe med å bytte jobb litt innimellom.

Tre ganger Byråprofil-vinner
Nå skal Schjold lede et byrå som har gått helt til topps i kategorien beste teknologi- og designbyrå i Byråprofil tre år på rad. Omsetning er nå på over 100 millioner kroner og byrået har gått i pluss de siste 17 årene.

Les også: Netlife er best i tech-klassen i Byråprofil

- Er fallhøyden stor?

- Netlife har de siste årene vokst raskt og har nå åtti ansatte. Det er en stor endring å gå fra liten til litt større bedrift, spesielt siden de også er gått inn i Netlife-gruppen og har fått ny fagkompetanse å spille på. Det er en spennende fase

- Hvem blir dine største konkurrenter?

- Konkurransebildet har endret seg veldig fra da jeg var konsulent. Det er et veldig uoversiktlig marked nå med fryktelig mange store, tunge konsulentselskaper og noen nystartede, så hvem som er de største konkurrentene vet jeg ikke om Netlife vet heller.