MTG har inngått en avtale med Eight Roads Ventures om å kjøpe 35 prosent av aksjene i det tyske selskapet InnoGames. MTG blar opp 91 millioner euro for aksjene, noe som verdsetter hele selskapet til 260 millioner euro.

I avtalen ligger det også en opsjon om å kjøpe ytterligere 16 prosent av aksjene, noe som vil gi MTG 51 prosent eierandel.

InnoGames drifter en rekke Free to play-spill, som Forge of Empires og Tribal Wars. Spillene er gratis å starte, men henter inn inntekter gjennom valgfrie kjøp inne i spillene. Selskapet opplyser om at halvparten av nye spillere er på mobilen.

Administrerende direktør i MTG, Jørgen Madsen Lindemann, kommenterer oppkjøpet slik:

- Vi har vært involvert i spillmarkedet i en stund nå og har lett etter selskaper med god historikk på å utvikle egne merkevarer som har latt seg oversette til høy inntektsvekst og en sunn lønnsomhet over tid. Dette har vi funnet med InnoGames. Vi er fokusert på digitale vertikaler med global potensial og spill er virkelig en global industri. InnoGames er den rette partneren på grunn av deres etablerte posisjon i bransjen, raskt voksende brukerbase på mobil og en spennende horisont med nye utgivelser. Vi er nå til stede i tre vertikaler rundt digital historiefortelleing og vi vil fortsette å utvikle vår tilstedeværelse her.

MTG drifter blant annet TV3 på lineær-tv-markedet i Norge, i tillegg til strømmetjenestene Viafree og Viaplay.