Det norske IT-selskapet Cxense hentet inn 80 millioner kroner i en rettet emisjon i natt. Pengene skal blant annet brukes til å kjøpe et amerikansk IT-selskap.

Cxense jobber for å gjøre medier, e-handelsbedrifter og merkevarer i stand til å ta kontroll over egne data for å levere relevante og persontilpassede brukeropplevelser. På kundelisten til selskapet står mediehus som The Guardian, Bonnier, Wall Street Journal, Forbes og Amedia.

Administrerende direktør, Ståle Bjørnstad, tror at oppkjøpet av det amerikanske IT-selskapet Cxense har i lupen vil gjøre selskapet i bedre stand til å konkurrere på det amerikanske markedet.

- Oppkjøpet vil gi oss enda større muskler i det veldig viktige amerikanske markedet. Jeg er også godt fornøyd med resultatet av emisjonen vi kjørte i natt. Det tok kort tid å få på plass 80 millioner kroner. Pengene fra emisjonen vil delvis gå til å finansiere oppkjøpet, dels styrke selskapets balanse og likviditet, samt generelle selskapsformål, understreker Bjørnstad.

Bjørnstad opplyser at Cxense har hatt god vekst den siste tiden; i andre kvartal 2015 satte selskapet rekordvekst med 37 nye kontrakter, det utgjorde en vekst på 19 prosent sammenliknet med kontraktene inngått i første kvartal.

- Jeg har stor tro på at vi vil se resultatene av disse satsningene ganske raskt. Jeg regner med at vi allerede i tredje kvartal skal se positive resultater av satsningen. Parallelt med at vi øker inntektene, har vi de siste månedene hatt en grundig gjennomgang av våre kostnader og foretatt nødvendige kutt