- Vi er forberedt på at kampanjen vil vekke følelser. Og at vi kan få reaksjoner på den. Dette er et vondt og sårbart tema, men derfor vel så viktig å løfte det frem, sier markedssjef i Misjonsalliansen, Gunnhild Gravaas

Den kristne bistandsorganisasjonen driver utviklingsprosjekter i flere land og har særlig i Asia, og har erfart hvordan fattige barn i økende grad blir offer for overgrep over nett. 

Samtidig er Norge blant landene med høyest etterspørsel etter slikt materiale. Ifølge Kripos kjøper mellom 400 og 2.000 nordmenn overgrepsinnhold hvert år. Dette fører til at tusenvis av barn i fattige land utnyttes. 

- Vi ser dette problemet på nært hold. I våre prosjekter møter vi barn og familier som er direkte berørt av denne industrien. Fattige mennesker presses til å gjøre det utenkelige for å overleve, mens nordmenn sitter på andre siden av skjermen og bestiller direkteoverførte overgrep. Det må rett og slett stoppes, sier Gravaas.  

Misjonsalliansen har i flere år arbeidet på Filippinene og i andre deler av Asia for å forhindre at barn blir utsatt for dette. Hensikten med den nye kampanjen kampanjen er å øke folks bevissthet om problemet, og samtidig rekruttere flerefaddere til å støtte organisasjonens arbeid.

- Støtten vi får fra våre faddere finansierer arbeidet vårt, så vi håper denne kampanjen gjør at vi får enda flere med på laget, slik at vi kan gi flere barn en sjanse til å en trygg oppvekst. Og at vi hindrer at disse overgrepsbildene og filmene i det hele tatt blir tatt, sier Gravaas.  

Det er reklamebyrået 11:11 som står bak kampanjen, og budskapet er formidlet gjennom enkle, men kraftfulle virkemidler.

Alle bildene som benyttes i kampanjen er iscenesatt med skuespillere og produsert med høy etisk bevissthet. Ingen ekte overgrepsmaterialer er brukt, og ingen barn er identifiserbare.  

- Selv om bildene ikke er ekte, vet vi basert på Kripos sine tall, at disse bildene dessverre finnes der ute. Vår oppgave har vært å finne balansen mellom å skape en emosjonell respons og samtidig ta hensyn til de menneskene dette faktisk gjelder, sier det kreative teamet, Marcus Hassel og Torkel Skjolden.