- Undersøkelser viser at mange unge i dag ikke kjenner noe særlig til hva en fagforening er eller kan bidra med, sier Lise Boeck Jakobsen, leder av kommunikasjon og marked i Delta i en pressemelding. 

Det ønsker Delta å gjøre noe med og har fått hjelp av sitt nye byrå, Anorak i byrågruppen NoA. Etter nylig å ha valgt nytt reklamebyrå, er de nå klare med en ny kampanje der målet «er å øke kjennskapen blant unge, og rekruttere flere medlemmer.»

-  Vi vet det kan være tøft å være ung eller ny i arbeidslivet, og vanskelig å orientere seg når man lurer på ting rundt jobben. Vi ønsker å få fram at det er lurt å organisere seg i en fagforening, sier Jakobsen. 

Kampanjen er ute denne uken og vil i hovedsak gå i digitale kanaler og sosiale medier.

- Mange bruker venner, familie og kjæreste som sparringspartner når det er noe gruff på jobben. Siden det ikke hadde vært så spennende å se noen få halvdårlige råd av en god venn, dro vi litt mer på i filmene, og dramatiserte noen ekstra dårlige valg av samtalepartner om «jobbgreier», sier Sebastian Pandonis og Stein Simonsen, kreativt team i Anorak i pressemeldingen.

Bruker humor
Delta har over 100.000 medlemmer. Med denne kampanjen håper fagforeningen å nå ut til enda flere unge. 

- Vi feirer både ny kunde, men aller mest at vi i samarbeid med Delta har fått utfordre tonaliteten til typiske fagforeninger. Mange unge i dag har verken kjennskap til eller kunnskap om fagforeninger, og hva de faktisk kan bidra med. Håper vi ved bruk av humor kan nå ut og hjelpe enda flere unge. Det er en viktig samfunnsoppgave, sier Tina Wesselsen, rådgiver i Anorak.

Kampanjen er utviklet av Anoak NoA, og de øvrige involverte i byrået er prosjektleder Ellen Hilleren, designer Svein Lyngmyr, regissør Martin Iversen, med-kreatører Kasper Amundsen Tuvnes og Magnus Høgberg Hansen, produsent Miriam Eeg, strategisk planner Nicklas Bohman, innholdsrådgiver Silje Strømmen og SoMe-kreatørene og innholdsprodusentene Ingrid Godager, Hanna Elvestad Reinsnes og Rakel Villmones Haug. Med seg har de også hatt medierådgiver Hilde Glesnes Steffensen i NoA Connect. 

Her kan du se de nye reklamefilmene til Anorak og Delta.