Torsdag 10. oktober gikk Verdensdagen for psykisk helse av stabelen. Årets kampanje har vært en oppfordring om å gi åtte minutter av dagen din til noen som kan trenge det.

- Forskning viser at selv korte samtaler på telefon kan styrke relasjoner og redusere symptomer på depresjon, angst og ensomhet. Å høre stemmen til en du er glad i kan virke regulerende på vanskelige følelser og gjøre det lettere å komme gjennom belastende perioder. Åtte minutter er akkurat nok til å komme inn under overflaten, og samtidig overkommelig i en hektisk hverdag, sier Anura Sankholkar i Verdensdagen for psykisk helse.

De har fått hjelp av Try til å utvikle kampanjekonseptet «Vi trenger å snakke mer sammen. #gi8minutter». Det har generert 3.300 markeringer over hele landet og mye synlighet i bybildet og i media.

I kampanjefilmen får vi være flue på veggen og lytte til ekte telefonsamtaler med Henrik Mestad, Grace Bullen, Lisa Tønne, Jon Ranes og Lille Caesar.

- Vi er mange som sliter med å finne tid til å sjekke innom hverandre i en hektisk hverdag. Da er det lett at viktige relasjoner renner ut i sanden. Kanskje det å være enige om en felles tidsramme kan gjøre det lettere å ta kontakt? For la oss være ærlige. Alle har åtte minutter til overs i løpet av en dag, sier det kreative teamet i Try, Hallvard Vaaland og Mathias Sandvik.

Se kampanjefilmen her: