- Det er vemodig å gå videre, men nå er tiden moden for å jobbe med andre prosjekter, sier Erling Løken Andersen til Kampanje. 

Andersen startet opp Journey for elleve år siden. 

- Jeg skal fortsette som styreleder, og jeg skal fortsette som eier. Men gleder meg til å jobbe med andre utfordringer enn markedsføing. Nå har jeg jobbet med markedsføring i 20 år, så det har jo vært en lang reise i bransjen. 

Dette er den andre endringen i toppledelsen til Journey på kort tid. Nylig ble det kjent at COO i Journey, Malin Maarudsluttet i Journey for å ta fatt på stillingen som head of operations i Norsk Rikstoto. 

Fra 1. september vil Pål André Henriksen Nyhagen, som tidlligere har jobbet i Verisure-ledelsen, tiltre stillingen som administrerende direktør. 

- Det sies ofte at gründere ikke alltid er de beste langsiktige lederne. Nå har jeg tatt Journey til et punkt, så har jeg stor tro på at Pål kommer til å ta Journey enda lenger videre.

Les også: - Varsler fjoråret starten på en ny tidsregning i reklamebransjen? 

Nå er planen til Andersen å jobbe med forskjellige prosjekter innenfor finans, og forskjellige juridiske temaer, blant annet anti-hvitvasking. Han er ellers aktiv i mange oppstartsselskaper. 

- Jeg startet Journey, den gang Omega Media, fra baksetet på bilen min i 2013. Jeg så potensialet for et fremtidsrettet skandinavisk digitalt byrå, spesialisert på Google og søkeordsoptimalisering. Siden den gang har vi gjort mer enn 30 millioner euro i totalt salg  og jobbet med store internasjonale kunder som Volvo Cars, eBay, Wilfa AS, Axo Finans og Ikano Bank, skriver han på Linkedin. 

- Fjoråret var et rekordår for Journey. Bare i Norge omsatte vi mer enn fire millioner euro. Når det er sagt, var både 2022 og 2023 vanskelige år for markedsføringsbransjen, og jeg er glad for at vi kom oss ut på den andre siden, lønnsomme og fortsatt i ett stykke. 

Her kan du se alle regnskapstallene til Journey Agency Norway AS for 2023. Alle tall i MNOK.

Journey Agency Norway AS

2023 2022 Endring i prosent
Omsetning 49,5  47,3  +4,6 
Driftsresultat −2,2 −4,2  47,6
Resultat før skatt  −2,7  −4,6  41,3