Navn: Barbro Hennie Fagerbakk

Alder: 40 år

Stilling:
Kundedirektør i Try-konsernet

Aktuell: Hun gikk nylig fra teknologiselskapet Avidly til stillingen som kundedirektør i Try-konsernet.

- Hvor går årets ferie?

- I år har jeg den lengste ferien siden jeg gikk på skolen, og det utnytter jeg maksimalt. Så jeg er godt i gang og har allerede vært i Puerto Banus og Stockholm. Jeg er for øyeblikket på fjellet på en liten husmorferie før vi reiser til Ksamil i Albania med venner. Så avsluttes ferien i England eller Spania.

- Gratulerer med ny jobb som den første kundedirektøren i Try-konsernet. Hvordan blir det å få Kjetil Try som en slags mentor? 

- Når det kommer til kreativitet kan jeg vel ikke ønske meg noen bedre mentor enn Kjetil Try og de andre dyktige folkene der. Det Try gjør på dette området kombinert med teknologi mangler sidestykke i min verden. 

- Min bakgrunn er jo fra teknologisiden og jeg har vært med å bygge opp et internasjonalt selskap. Så det å kunne fokusere på å hjelpe Trys kunder med å skape gode løsninger som kombinerer det kreative med teknologi er det jeg ser mest frem til. Løsninger som kan gi kundene en konkurransefordel samt gi dem en plattform å vokse på. Så hvem vet, kanskje jeg kan være en slags mentor for Kjetil Try på det som har med teknologi å gjøre. 

- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?

- Jeg spiser litt is, men da skal det være skikkelig varmt. Ellers synes jeg is er veldig kaldt i tennene. Favoritten er kokosis eller Magnum pistasjis.

- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor?

- Vi kjørte bil til Stockholm og veien dit er full av reklameskilt for hamburgerkjeden Max. Så da vi kjørte hjem på søndag sa jeg klart fra om at jeg skulle ha burger fra Max. Da hadde jeg drømt om det i to dager. Reklame fungerer.

- Hva synes du om størrelsen på Elon Musk lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?

- Det er ikke vanskelig å hevde at beløpet er overdrevent høyt og ikke i tråd med normene for rettferdig kompensasjon i samfunnet. Samtidig er det viktig å balansere å anerkjenne Musks rolle i selskapenes suksess og innovasjon. Så er det til syvende og sist opp til styret om dette er bærekraftig på sikt.

- Hvordan synes du det norske spillmonopolet fungerer. Bør vi beholde dagens ordning eller åpne for andre aktører?

- Beholde dagens ordning. Uten tvil. En annen ordning ville ikke bidratt til samfunnet på samme måte. Bare se på hvordan Norsk Tipping bidrar til breddeidretten. Jeg tror det er utopi å tro at andre aktører vil dele like mye av overskuddet.

- Hva var bedre før?

- Renta og kronekursen. Utenom det så det faktum at barn var ute og lekte og faktisk fant på ting. Ringte på hos hverandre for eksempel. Foreldrene mine visste ikke hvor jeg var mesteparten av 80-tallet.

- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier og hvor bør grensen settes?

- Mer enn en aldersgrense så tror jeg det hadde vært fint med et slags sertifikat for å få være på sosiale medier. En test som sjekket empati og selvkontroll. Da er det nok mange langt over 13 som ikke hadde fått tillatelse.

- Hva kan vi lære av Frank Løke?

- Absolutt ingenting.

- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- En perfekt dag begynner med en kopp kaffe i solen etterfulgt av ei beinhard treningsøkt. Så en dusj og litt frokost. Etter det kan jeg nyte dagen og det må helst innebære lesing og matlaging.